hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs

Published on december 11th, 2013 | by redactie

0

The Most Wonderful Time of the Year!

Ik ben, zoals ze wel eens zeggen, a big time Christmas lover. Zo houd ik al het hele jaar door mijn ogen open voor de leukste en gaafste kerstideetjes en aankopen. Ik pin me 12 maanden per jaar suf op m’n Xmas bord op Pinterest en heb ook 1 van mijn mooiste kerstboeken gekocht toen de mussen van het dak vielen. Zo rond eind november begint het bijna ondraaglijk te kriebelen. Ik vind Sinterklaas zonder twijfel enorm leuk en geniet intens van het oprechte geloof van de kinderen, maar o,o,o… rond begin december kan ik die oude man wel z’n boot weer op duwen: Hop! Leuk geweest, maar nu weer terug naar Spanje!

De dozen met kerstspullen worden weer tevoorschijn gehaald en worden per uur een stukje dichter naar de kamer geschoven. Vorige week donderdag moest ik met het schaamrood op de kaken aan m’n kinderen bekennen, terwijl ik ze van school ophaalde; ‘Niet schrikken hoor wanneer we zo thuiskomen maar mama is een beetje ongeduldig geweest…’. Ik vond zelf eigenlijk wel dat ik het nog redelijk rustig gehouden had, met een klein mini kerstboompje en hier en daar slingertjes en wat kerstballen, maar van de kinderen moest ik toch maar even een berichtje naar Sinterklaas sturen met de opmerking dat zij hier echt niet voor aangerekend konden worden. Ze waren bang dat het ongeduld van hun moeder weleens niet door die geefgrage oude man gewaardeerd kon worden.

Inmiddels zijn de meiden net zo fanatiek als dat ik ben. Sterker nog, mijn dochter heeft het direct door wanneer er ergens weer een nieuwe slinger hangt (wat op zich een hele prestatie is) en is er dan kampioen in deze weer snel weg te kapen. Vervolgens versiert ze er dan haar bed, poppen en kamer mee. Ze bewonderen een paar keer per dag mijn kleine tentoonstelling vooral ouderwetse kerstboeken waar uiteraard minimaal 1x per dag uit voorgelezen moet worden. Voor mede-kerst-liefhebbers die hier ook een zwak voor hebben; check zsm na Sinterklaas de kringloopwinkels. Je komt hier dan echt de mooiste juweeltjes tegen. Zo liep ik dit jaar tegen een prachtig Vintage boek aan uit mijn tijd met schitterende tekeningen, aandoenlijke verhalen, gedichtjes en zelfs kerstspelletjes, raadsels en recepten. We luisteren verder braaf naar Sky-Radio, waarbij we aan geven welk nummer we het mooist vinden en waarom. We maken druk plannen wat we allemaal nog willen knutselen (kerstballen, slingers, engeltjes, kransen, kerstbomen, enz enz… ), welke liedjes we op de piano gaan spelen en welke spellen we allemaal bij de nep open haard willen spelen.

Voor morgen staat het maken van de kerstkaarten op het agenda: we zijn van plan lekker los te gaan met stempels, lovertjes, stiften, tape en glitterlijm. Uiteraard met de onlangs aangeschafte KerstLP van Bert & Ernie op de achtergrond -had ik al gezegd dat ik dol ben op vintage ;o)?- en de chocolademelk pruttelend op het fornuis. Dat kan toch niet anders dan dat we weer prachtige weken tegemoet gaan? The Most Wonderful time of the Year!

Martine
Comments are closed.

Back to Top ↑