Waan je in een sprookje met heksen en feeën

23 juni 2016

Maak je deze zomer op voor een uniek festival en laat je onderdompelen in de wereld van elfjes, orcs, goblins, heksen en feeën met CASTLEFEST op Kasteel Keukenhof te Lisse. Geniet van de vele optredens op maar liefst 4 podia, workshops en de authentieke markt. De prachtig uitgedoste bezoekers zorgen ervoor dat je je helemaal in de Middeleeuwen & Fantasy wereld waant.       AnoukPross9 - persbericht.jpg

Deze elfde editie belooft wederom beter dan ooit te worden. Vorig jaar trok het festival een recordaantal van 35.000 bezoekers; van doorgewinterde Castlefest gangers tot geïnteresseerde nieuwelingen. Het terrein van het kasteel wordt aangekleed als een levensechte Middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smeden, beeldhouwen en leer bewerken. Ook het dagelijks leven wordt vormgegeven: bezoekers worden uitgenodigd zich Middeleeuws te kleden, deel te nemen aan workshops als vilten en ook te proeven van wicca- en Keltische rituelen. Dit festival heeft een unieke en ongedwongen sfeer, waar jong en oud kunnen genieten van de vele activiteiten, optredens, verhalenvertellers, hapjes en drankjes. 

Het hoogtepunt is de Wickerman verbranding, een houten standbeeld dat door de Keltische druïden werd gebruikt bij vruchtbaarheidsrituelen. Men kan zelf ook items op de brandstapel leggen en samen met alle festivalbezoekers vormt het ritueel een magisch en energievol moment.

      AnoukPross4 - persbericht.jpgCastlefest staat bekend om de vele goede optredens op maar liefst 4 podia en ook dit jaar kom je ogen en oren tekort. De band OMNIA is terug. Met hun bijzondere, handgemaakte instrumenten zijn de live optredens een echte beleving vol satirische humor en een rijke, visuele aankleding. Naast OMNIA zijn er nog veel andere bands, zoals Irfan en FAUN die je niet mag missen. Op donderdagavond 4 augustus vindt een spetterend openingsconcert plaats om alvast de unieke sfeer van Castlefest te proeven.

De jongste bezoekers kunnen terecht in het Kinderrijk, waar de Sprookspreker hen meeneemt naar groene velden en ruige bergen met de mooiste verhalen en waar Johannes de Nar zijn komische kunsten laat zien. 

Niet alleen de activiteiten en optredens maken dit een onvergetelijk festival, maar zeker ook de vaste bezoekers. Zij leven hier al maanden naar toe, terwijl zij druk zijn met hun vaak handgemaakte outfits. Uitgedost in schitterende creaties maken zij de beleving van Castlefest compleet. 

 Castlefest wordt van 5 tot en met 7 augustus gehouden op Kasteel Keukenhof te Lisse. Kaarten voor het festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.castlefest.com. Voor het openingsconcert op 4 augustus dient een apart toegangsbewijs te worden gekocht.

Hoofdfoto Bas Beentjes

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...