hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs

Published on juni 28th, 2016 | by redactie

0

Brooddozen en zo…

Mijn apies zitten dus sinds een klein half jaartje op een nieuwe school en daar hebben ze het continuerooster. Zo’n rooster heeft voor- en nadelen. Het is lekker overzichtelijk, kinderen weten precies waar ze aan toe zijn. Een heel groot nadeel vind ik toch stiekem wel die eeuwige brooddozen en flessen. Vijf dagen in de week ben ik op zoek naar die krengen en is de vaatwasser net iets te klein vanwege al dat plastic. Het plastic neemt ook veel te veel ruimte in, in mijn keuken. Ik ken nog geen enkele flesleverancier die het voor elkaar krijgt om een fles te maken die NIET lekt. Dan past het allemaal ook maar nauwelijks in die tassen en zeker die kleinste (januari in groep 1 begonnen) valt bijna om als ze dat veel te volle rugzakje op haar rug probeert te doen.

Alle brooddozen verzamelen

Ik weet niet of dat standaard is, maar hier moeten ze voordat ze de klas ingaan, die brooddozen en flessen weer in bakken zetten. Of die bakken ooit worden schoongemaakt worden, weet ik niet, maar goed dat is een ander verhaal. Het is altijd dringen bij die bakken en vraag me altijd af of er nou niet meerdere ouders zijn die dit heel stom vinden.

Zo’n bak ( twee eigenlijk, 1 voor het drinken en 1 voor het eten) gaat weer de klas in tijdens het 10 uur moment, moeten die kinderen dan weer hun plastic eruit weten te vissen. Wie kan mij uitleggen waarom ze in godsnaam hun spul niet lekker in die tassen kunnen laten, en ieder kind dat tijdens een eetmoment uit hun eigen tas laat pakken. Je moet als ouder misschien even iets langer nadenken over wat je je kind mee geeft, maar er is genoeg wat niet in de koelkast hoeft. En voor de melkliefhebbers, kennen jullie het schoolmelk idee nog?

Waarom maar 1 dag fruitdag?

Dan hebben ze hier van die halfbakken regels over wat er wel en niet meegegeven mag worden. Alleen op vrijdag moet er fruit in, de rest van de week mag je ook aan de ontbijtkoek oid. Waarom niet gewoon 5 dagen groente/fruit? Wat straal je dan uit als school zijnde? Groente/ fruit voor een kind is toch veel belangrijker dan slechts 1 van de 5 dagen? Je hebt allerlei programma’s en subsidiemogelijkheden zodat je ook als school zijnde actief iets kan met de gezondheid van de kinderen. Ik zie dat leermoment en dus een win-win situatie.

Liefs,

Fleur
Comments are closed.

Back to Top ↑