Boksen voor meisjes is hot

20 februari 2019

boksen voor meisjes, kickboksen, semmy schiltSinds een half jaar heb ik een nieuwe hobby; boksen. Nooit gedacht dat ik dit zo leuk zou vinden, maar inmiddels ben ik iedere week een paar keer in de boksschool te vinden. Ik heb nooit naar boksen op televisie gekeken, maar ik had wel gehoord dat het goed is voor je gehele lijf en dat zocht ik. Boksen bleek al razend populair onder alle soorten mensen en dus ook boksen voor meisjes.

Jong en oud staan in de ring of trainen op de zak. Mijn enthousiasme is overgeslagen op de kinderen. Dus gingen we op zoek naar boksen voor meisjes. Tegenwoordig is het erg populair en zijn er veel locaties die boksen voor meisjes geven.

7 tips om kinderen meer te laten bewegen >>

Boksen voor stoere meisjes

Nu Robyn klaar is met zwemles, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. We willen haar graag iets meer kracht en vertrouwen meegeven, dus gingen we op zoek naar sporten waar je wat harder van wordt. En zo stond Robyn ineens met bokshandschoenen aan in de ring. Het is goed voor meisjes om tegen een stootje te kunnen en zeker ook om je mannetje te kunnen staan. Dus een proefles boksen voor meisjes was een feit.

Wat heb je nodig als je gaat boksen?

Natuurlijk zijn de bokshandschoenen belangrijk. En bij boksen voor meisjes is de kleur misschien ook wel belangrijk. En eerlijk is eerlijk, ik blijf een vrouw die van mooie dingen houdt. Dus ook mijn bokshandschoenen zijn roze. En zwachtels heb ik in allerlei meisjesachtige varianten. We zijn tenslotte stoer maar wel met een vrouwelijke touch. Let bij de bokshandschoenen kopen goed op de maat. De maat hangt af van je gewicht en bepaalt hoe zwaar de bokshandschoen is. En naast de maat is er dus genoeg keus in merk, kleur en print. Voor kinderen zijn er vaak startersets te verkrijgen, dan heb je in 1x alles wat je nodig hebt. Boksen voor meisjes kan dus ook in stijl!

boksen voor meisjes, bokshandschoenen dames, bokshandschoenen paars, bokshandschoenen roze, bokshandschoenen kopenBoksschoenen zijn ook aan te raden. Ik heb inmiddels geleerd dat het voetenwerk heel belangrijk is en aangezien je heel veel met je voeten beweegt is een goede schoen belangrijk. Boksschoenen zijn super licht waardoor het geen ballast is, je krijgt extra steun die je echt nodig hebt om stabiel te blijven staan. En steun is zeker goed voor de groeiende kindervoeten. Dus voor meisjes die gaan boksen is een goede uitrusting belangrijk!

Boksen voor meisjes is dus niet alleen erg in, het is ook echt goed voor de ontwikkeling van de jonge meiden.

 Sportief met het hele gezin, lees de blog >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

otto meisjeskleding

Een zomerse look voor je meisje

De zomer laat niet lang meer op zich wachten en we zijn dan ook al druk bezig om de garderobe...
Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
bnosy_bnosygirls_y2085831_919sweetfloral_winter_2022_zdetail1

Onze favoriete jurkjes: Staat jouw favo dress er ook tussen?

Noem je meisjeskleding, dan noem je meisjesjurkjes. Jurken blijven een favoriet kledingstuk van veel kleine en grote meisjes. En bijna...