Boekreview – Op reis door Europa

7 juli 2023

Vroeg of laat leren we de wereld allemaal kennen op onze manier, je probeert als ouder toch je kind een beetje wegwijs te maken. Soms door herkomst, soms door de vakantie, het nieuws of met een hele andere reden! Toch merk ik dat Saar soms niet snapt dat we de “grens” over gaan en in een ander land zijn. Zo zijn we onlangs naar Den helder geweest en dacht ze dat we in een ander land waren door de afstand die we gereden hadden. Je kunt natuurlijk ook op vakantie in eigen land zijn, in plaats van met het vliegtuig. Met het boek ‘Op reis door Europa’ leren we haar een beetje meer over welke landen er zijn in Europa, welke gebouwen en welke taal ze er spreken.

Meer leuke leesboeken vind je hier

Op vakantie met de caravan

Binnenkort gaan we op vakantie met de caravan naar Parijs, een stukje lager Frankrijk in en nog een week naar de Ardennen. Maar wat is dat dan en waar ligt het? Iets wat voor ons als volwassenen heel vanzelfsprekend is maar voor kinderen nog heel onduidelijk. 

Spelenderwijs leren

Wij lezen daarom graag voor om het spelenderwijs een beetje uit te leggen, of het nu gaat om een bezoek aan de tandarts, plassen op het potje of vakantie we passen ons er op aan en merken dat de voorbereiding al erg leuk is voor ze en ze meer begrijpen wat ze te wachten staat. 

Europa in een notendop! 

We kregen nu het boek; met Lotte en Fenna op reis door Europa, een boek met allerlei weetjes en leuke kenmerken gekoppeld aan een land.  Zo zag Saar de Eiffeltoren in Frankrijk waar wij ook naar toe gaan. En herkende ze de klompen en molens uit Nederland. 

Ze leren onbewust een heleboel over waar we wonen, andere landen en hun hoofdstad, talen, gebouwen en andere kenmerken typerend aan een land.  Hoe leuk is het om dingen uit een boek in het echt te zien op die leeftijd? Dat ze zelf kunnen zeggen waar we zijn en wat het is. 

De manier waarop het boek geschreven is en de afbeeldingen vind ik ook erg leuk, het zijn allemaal kleine rijmende versjes. Saar kon de teksten al vrij snel onthouden en vertelt enthousiast mee over alles wat ze in het boek herkend. 

Shop hier het boek ‘Op reis door Europa’

Het boek ‘Op reis door Europa’ gaat mee op vakantie!

We nemen het boek ook zeker mee op vakantie, zodat we op de camping alles kunnen terugkijken wat we ook in het echt hebben gezien. Een leuke voorbereiding op onze vakantie waar we heel veel zin in hebben! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Leuke tips! Hoe brengt Sint de cadeautjes bij jouw?

Hoe laat jij ieder jaar die pakjes toch weer aangeleverd komen? Ik vind het toch een hele klus om ieder...
Ontwerp-zonder-titel-2

Een hippe meidenkamer voor twee

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend...
20231129_143925

Review – Sister styling Head Princess van Baby born

Baby born, het eerste waar je dan aan denkt zijn babypoppen en accessoires die daarbij horen. Maar Baby born heeft...