Bewust kinderkleding kopen met tips voor een mix en match kledingkast

23 augustus 2018

Het afgelopen seizoen heb ik heel bewust kleding gekocht voor Emily. Toen ik de foto liet zien op instagram kreeg ik veel vragen hoe ik dat nou had gedaan. Zeker met zo weinig stuks als die ik had gekocht.

Wat heb ik gekocht dan:

 • 3 jurkjes
 • 2 korte rokjes
 • 2 langere rokken
 • 2 shorts
 • 6 tops

Dat lijkt weinig voor de zomer, maar alles paste bij elkaar, door de kleur keuze van rood, wit geel en blauw. Daarbij heb je ook altijd nog dingen van voorgaande jaren die nog passen en krijg ik wel eens een setje. Ik heb hier echt genoeg aan gehad. In dit blog neem ik jullie graag mee hoe ik dan begin met het opbouwen van een kleine collectie.

Bewust kinderkleding kopen

Eigenlijk is het belangrijkste dat je even wacht met kopen. De grootste verleiding is direct kopen. Je kent het wel, die lunchpauze winkel rondjes en dan even naar binnen bij de grote ketens om vervolgens naar buiten te komen met tassen vol! Al die kleding die nauwelijks gedragen word is ook niet goed voor het milieu. En ook dat is een reden om te minderen.

De hype

Nu zijn er merken die echt ontzettend populair zijn, compleet met launchdata en beperkte voorraden. Ik beken,  ook ik heb wel klaar gezeten om dan direct toe te slaan zodat je de geliefde items hebt. Maar ik ben er een beetje van afgestapt, ik weet inmiddels dat deze items niet altijd de winnaars in de kast blijken te zijn. Daarbij heb ik vaak genoeg deze items toch nog gekregen op andere manieren. (facebook of instagram zijn goede plekken hiervoor) Dus heb je “spijt” van het niet kopen van een item zelfs dan zijn er nog manieren.

Wat gaan we kopen

Ik bedenk hoeveel ik ongeveer nodig denk te hebben. Ik ga dit jaar geen vesten kopen.  In de praktijk komen deze namelijk niet uit de kast. Ik verwacht nog ergens een groeispurt en hier hou ik ook rekening mee. Voor het 3eseizoen kopen we maat 128. Er is dus nog voldoende van vorig jaar.

Dit maakt dit ik dit ongeveer ga kopen;

 • 2 lange broeken (1 print en 1 spijkerbroek)
 • 1 short
 • 3 rokjes
 • 3 jurkjes
 • 2 truien
 • 2 longsleeves
 • 1 blouse

Bewust kinderkleding kopen, online kinderkleding kopen

Kleding die ik mooi vind

Kleding die ik mooi vind, die plaats ik op mijn pinterest bord, zo heb ik een mooi overzicht van wat bij elkaar past en wat niet. Ik probeer in de zelfde kleuren tinten te blijven. Zo koos Emily al dit jurkje uit, dit is de kleuren combi voor deze winter. En vanaf nu ga ik hier rekening mee houden. Dat maakt dat wij ongeveer dit gaan kopen;

Het tijgerrokje, combineert met beide t-shirts. En zo ook de gouden lange rok. Het fluwelen kraagje staat super tof ander het bruine shirt van Long Live the Queen en dan gecombineerd met de spijkeroverall. Maar het kraagje kan ook onder het jurkje met de tijgers. En het groene shirt met, tijger rokje en kraagje is ook tof.

Als ik nu nog een jurkje aanschaf kan ik dus echt iets anders doen qua kleur zoals deze toffe rode jurk van Quapi.

 

Ik ben heel benieuwd of jullie ook kiezen om minder te kopen maar meer te mixen. Laten jullie het aan mij weten?

Bewust kinderkleding kopen, online kinderkleding kopen

Nieuwsgierig hoe onze meisjes erbij lopen? Bekijk de Girlslabel reviews >>

Lees ook de nieuwste kindermodeblogs over meisjeskleding >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...