hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Uittips beleef het boerenleven, mekkerstee in ouddopr, pluktuin, gratis uittip

Published on augustus 15th, 2019 | by Carola

0

Beleef het boerenleven

Wij waren in Zeeland op vakantie en hebben een bezoekje gebracht aan De Mèkkerstee in Ouddorp. We hebben hier een super leuk (en gratis) uitstapje gemaakt. Beleef het boerenleven voor één dag…

Bekijk meer gratis kinderuitjes >>

Beleef het boerenleven

De Mèkkerstee is een geitenboerderij. Hier beleef je echt alles van het boerenleven. De naam geeft al aan dat ze een heleboel geiten hebben. Om half 4 worden de geiten gemolken en hier mag je als bezoeker bij blijven kijken! Zo gaaf!

In het midden staat een grote houten bank waar de kinderen op kunnen staan, zodat ze goed over de hekken heen kunnen kijken. Noortje had echt pech!! De mensen om ons heen zeiden ook: ze moeten jou wel hebben. Eerst begonnen ze aan haar slipper te sabbelen, vervolgens begint ze hard te huilen, heeft een geit haar haren te pakken! Toen het weer rustig was, wilde ze haar rok hebben.. Ach ja… Dit mocht de pret niet drukken hoor!! Want het was er echt heel erg leuk!!

beleef het boerenleven

Grote buitenspeeltuin

Naast alle geiten hebben ze ook een kinderboerderij en zijn er kippen, paarden, varkens, konijnen en schapen. Noortje vond de veulentjes geweldig om te zien. Zo fragiel nog op die kleine, dunne pootjes. Er is een kaasmakerij waar je kunt zien hoe de kaas gemaakt wordt en er is een landwinkel. Daar ben ik doorheen gelopen toen de kinderen aan het spelen waren in de grote buitenspeeltuin.

Tussendoor hebben Noortje en Noud een ijsje gegeten. Dit ijs maken ze zelf en is bereid van de geitenmelk. Eventueel hebben ze ook nog een restaurant waar je wat kunt nuttigen.

Pluktuin

Wat mama ontzettend leuk vond aan de boerderij hebben we op het laatst gedaan: De Pluktuin! Dit is gebaseerd op het vertrouwen in de eerlijkheid van de mens. Prachtig. Er staat een houten kistje waar je geld in kunt doen om de bloemen te plukken. Per bloem staat er wat het kost, er liggen mesjes om de stelen netjes af te snijden en elastiekjes om alles bij elkaar te binden. Mijn enthousiasme droeg ik over op Noortje en Noud. Zij werden ook zo enthousiast! Zo leuk!
Noud was direct weg van een gele lelie. Hij wilde super graag met die lelie op de foto en later heeft hij hem ook mogen plukken en in de caravan in een vaas gehad. Nou ja vaas, een glas, want we hadden geen vaas.

Bij elke rij bloemen staat uitleg over de bloem en hoe je deze het beste af kunt snijden. Zo handig en goed over nagedacht! Noud koos dus heel bewust voor de gele lelie, Noortje voor de zonnebloem. En zij was uiteindelijk zo enthousiast over heel veel bloemen dat we een mooi wild boeket afgesneden hebben. En deze is in de waterkaraf beland. Met wat improvisatie hebben we uiteindelijk toch een mooi boeket op tafel staan!

Wat een geweldige dag… Als jullie in de buurt zijn, raad ik dit zeker aan!

Nog meer leuke uittips met kinderen >>
Comments are closed.

Back to Top ↑