Balletles en 5 voordelen van klassiek ballet

6 mei 2018

Ondanks het feit dat genderneutraal tegenwoordig de trend is; de meeste (kleine) meisje houden van roze en glitters. In ieder geval mijn meiden wel en stiekem ik zelf ook wel. Allebei zijn ze begonnen met peuterdans, daarna pre-ballet en nog steeds volgen ze beiden balletles. De oudste volgt zelfs een vooropleiding Theaterdans gecombineerd met haar middelbare schoolopleiding. Dans is voor haar dus straks echt een eindexamenvak.

Met een moeder die dansdocent en danstherapeut is, is het misschien niet zo heel verwonderlijk dat mijn twee meiden zijn gaan dansen. De spreekwoordelijke appel valt in dit geval niet heel ver van de boom.

Hippe turnpakjes online shoppen >>

Balletles

Wil je kleine dametje op ballet of ben je op zoek naar een leuke hobby voor je meisje? Twijfel niet langer en ga een proefles ballet doen bij een dans- of balletschool. Dansen is namelijk niet alleen erg leuk, maar ook nog eens heel erg goed!

balletles, ballet, ballet voor meisjes, waarom balletles, is ballet goed voor kinderen, kinder ballet

Lees hier waarom:

 1. Ballet is goed voor het lichaam
  Bewegen is gezond. Dansen is bewegen, dus gezond. Ballet stimuleert de (fijne) motoriek, de conditie en de flexibiliteit. En omdat de bewegingen rustig en vloeiend zijn, kunnen kinderen makkelijk meedoen.
 2. Ballet is goed voor het zelfvertrouwen
  Dansen is een vorm van non-verbale communicatie. Kinderen maken op speelse wijze contact hun lijf, met de ruimte en met elkaar. Hierdoor voelen ze zich zekerder.
 3. Ballet is goed voor het concentratievermogen
  Kinderen hebben nogal eens een behoorlijke dosis energie. In de balletlessen leren ze om geconcentreerd te werken en rustig te bewegen. Dit in combinatie met de klassieke muziek, geeft rust.
 4. Ballet is goed voor de sociale ontwikkeling
  Kinderen leren in de lessen te kijken naar elkaar en naar de docent. Ze leren op speelse wijze over samen spelen, volgen, de leiding nemen en elkaar versterken.
 5. Ballet is goed voor de muzikale ontwikkeling
  Ballet ontwikkelt het gevoel voor maat, ritme en frasering in de muziek. Hierdoor komen ze in aanraking met tellen (maatsoorten) en delen (muziek ‘verdelen’). Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind is dat ze in aanraking komen met klassieke muziek. Een muziekstijl die je niet vaak hoort. En dat is jammer, want het luisteren naar klassieke muziek wordt zelfs in verband gebracht met leerprestaties en intelligentie.

En mocht je nog niet om zijn, elk meisje wil graag een prinsesje zijn in een balletpakje 😉

Ben je enthousiast geworden? Zoek naar een goede dans- balletschool waar les gegeven wordt door gediplomeerde docenten. Om blessures te voorkomen en een goede basis te leggen, is het belangrijk om balletles te krijgen van goede docenten! En voordat je zo’n pakje aanschaft; informeer even naar de kledingvoorschriften die de dansschool hanteert.

Friends that dance together, stay together

balletles, balletles, ballet, ballet voor meisjes, waarom balletles, is ballet goed voor kinderen, kinder ballet

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
totum knutselpakket knutselen kids diy

De vrolijke Rainbow Pets van Totum

Kennen jullie de vrolijke Rainbow pets al? Toen deze huisdieren klein waren en in de achtertuin speelden, zagen ze voor...