Poederroze ballet meisjes

26 januari 2020

Ballet, als kind keek ik hier zo graag naar, al die elegante ballet meisjes met hun spitzen en knotjes in hun haar. Zo mooi. Het toppunt van elegantie, gracieus en perfect. Ik genoot van de prima-ballerina’s in de Notenkraker, het Zwanenmeer en ook de mooie muziek. 

Ballet meisjes

Zelf zat ik op paardrijden, gracieus was ik niet. Ik stapte met mijn laarzen door de paardenpoep, borstelde de mestvlekken uit de vacht en zat met mijn cap op, op het allermooiste wat er was, een heerlijk ruikend (of was het stinkend?) paard. Ik was niet bang, integendeel, ik had eigenlijk voorzichtiger moeten zijn, maar angst kende ik niet. Het liefst in galop zonder zadel. En springen, zo hoog mogelijk.

ballet meisjes, mijn dochter wil op ballet, balletpakjes, roze tutu, roze balletpakje

Bijna net als ballet…

Jaren en jaren heb ik gereden, zelf paarden gehad, met paarden gewerkt, en van talloze paarden gehouden. De liefde voor dressuur was er wel, zo danste ik op mijn manier, toch met mijn paard wat bijna als ballet aanvoelde.

Totdat ik kinderen kreeg, of eigenlijk al wat eerder. Net voordat ik mijn ex ontmoette. Het was een beetje op, de paardenliefde. In plaats daarvan ontstond het verlangen naar een relatie. Huisje, boompje, beestje en bovenal, kindje. En goddank dat het me gegeven werd. Ik kreeg 2 kinderen, eerst een jongen en daarna een meisje. Wat een geschenk.

De paardenliefde heeft mijn dochter wel, maar ze is een stuk banger dan ik. Toen ze de eerste keer een paard van dichtbij zag, schreeuwde ze moord en brand. Pas na een tijdje begon ze de grote dieren leuk te vinden en nam haar angst af. Of ze ooit op paardrijden gaat? Geen idee. We zullen zien, soms vraagt ze er wel naar maar 5 jaar is nog te jong voor les.

Liefde voor ballet

De liefde voor ballet heeft ze wel. En sinds kort zit ze op pre-ballet nadat ze mee mocht met een proef balletles met een vriendinnetje. Ze was meteen verkocht. En ze danst nu iedere week in haar roze balletpakje, en op haar roze zachtlederen balletschoentjes. Het is zo mooi, aan het einde van de les mogen de ouders even kijken, en op pianomuziek laten ze zien wat ze die week geleerd hebben. En ik geniet, in plaats van rijbaan vol paarden, kijk ik naar een rij van elegante poederroze ballet meisjes. Even een omschakeling dus, maar oh zo mooi. Dans maar Veerle, mama geniet als ze naar je kijkt, en is stiekem best een beetje jaloers…

ballet meisjes, mijn dochter wil op ballet, balletpakjes, roze tutu, roze balletpakje, girlslabel, meisjesdingen

Lees ook: 10x typisch een meisje >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...
4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...