hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs babykriebels

Published on augustus 4th, 2019 | by Wiljo

0

Babykriebels

8 Maanden geleden, kwam een van mijn beste vriendinnen naar me toe, ‘Pssst, Wiljo, kun je een geheim bewaren?’ Natuurlijk kon ik dat! Ze vertelde me dat nummertje 3 eraan kwam. Ze glom van trots en ik was zo ontzettend blij voor haar!

Babykriebels

Ik ken Sabine sinds we samen op zwangerschapsgym zaten, de zogenaamde pufclub. Haar dochter werd 1 dag na mijn zoon geboren en ze zijn nu 7 jaar oud. Na een kleine 2,5 jaar kwam mijn dochter. Sabine haar 2e kindje kwam een half jaar later. We bespraken alles over de kinderen, de kleine onzekerheden toen ze nog klein waren, en de iets grotere problemen die kwamen toen de kinderen naar school gingen. Sabine heeft me door mijn scheiding heen getrokken, stond steeds voor me klaar en kwam talloze keren bij me thuis om mijn verhaal aan te horen.

‘Echt? Een derde? Wat ontzettend leuk!’ we waren samen blij en kochten de babywinkel leeg voor het frummeltje dat komen ging. Ik luisterde naar de verhalen over wat ze wel en niet mocht eten, haar bezoekjes aan de verloskundige en de echo’s (dat zakt blijkbaar erg snel weg) en zij luisterde naar mijn verhalen over mijn ex en knikte hard mee als ik weer eens bevestiging nodig had. Samen hoopten we op een jongetje na haar 2 meiden, want dat zou toch wel heel leuk zijn.

De maanden vlogen voorbij, en precies toen ze uitgerekend was, was ik op vakantie met de kinderen. ‘Oh Wiljo, ik ga vást over de datum’ riep ze al, ‘Dat deed ik bij mijn dochters ook’. Ik hoopte maar dat ze gelijk had. Bij ieder telefoontje dat we die 2 weken pleegden, sloeg mij hart een keer over. ‘Zal het?’ Maar nee, en zelfs toen ik thuis was, duurde het nog dagen. Ze was inmiddels al 10 dagen over haar tijd en het werd bloedheet, de allerwarmste dagen van Nederland braken aan. En juist op een tropendag werd er een klein jongetje geboren. Haar kleine menneke.

Vandaag ben ik gaan kijken, en terwijl ik naast de wieg stond, overviel het me ineens. Ik zal nooit meer zelf zo’n klein baby’tje hebben. Nooit meer zal een klein lijfje op mijn borst in slaap vallen. Nooit meer flesjes, wandelingen met de kinderwagen en eerste lachjes. Ik ben natuurlijk gezegend met 2 geweldige kinderen waar ik zielsveel van hou, maar toch voelde ik even een steek. Waar kwam dat nou vandaan?

Dag lieve baby

En toen mocht ik de kleine jongen vasthouden, zijn kleine lijfje voelde zo heerlijk, zo zacht en hij rook zo lekker. Zijn mondje maakte kleine smakgeluidjes, hij had honger. Ik gaf hem terug aan zijn moeder, maar door mijn hart ging even een steek. Ik bleef maar kijken hoe hij wat later zijn flesje dronk, en hoorde hoe schattig een boertje kan klinken. Dag lieve baby, ik kom volgende week weer terug om aan je te snuffelen. Ik heb maar geluk met jouw mama als vriendin, zo maak ik jou ook nog een beetje mee.

Lees ook: ik twijfel, wel of geen tweede kind >>
Comments are closed.

Back to Top ↑