hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Meisjeskamer Babykamer transformeren naar meisjeskamer

Published on februari 22nd, 2018 | by Karen

0

5 Tips: babykamer transformeren naar meisjeskamer

Het was nog voor de tweede verjaardag van mijn dochtertje, dat ze ineens weigerde om nog in haar ledikantje te slapen. Het duurde uren voordat ze uitgeput in slaap viel. Na een paar moeilijke weken en na alles geprobeerd te hebben, hebben we uiteindelijk een groot meisjes bed voor haar gekocht. Wat een opluchting! Die ruimte had ze nodig. Maar nu zijn we een paar maand verder, en ineens zie ik dat ze haar hele babykamer is ontgroeit. Want – behalve het bed – is er verder niets veranderd aan haar kamertje. Tijd voor verandering! Maar een babykamer transformeren naar meisjeskamer … Hoe doe je dat?

5 tips: babykamer transformeren naar meisjeskamer

Kijk goed naar je dochter

Want wat past bij haar? Heeft ze echt haar rust nodig op haar kamertje? Zorg dan dat er geen speelgoed ligt – of dat het goed opgeborgen en uit zicht ligt. Of is ze een gemakkelijke slaper en wil ze hier ook kunnen spelen? Dan kan je een paar speel elementen toevoegen!

Investeer in meubels

Je moet er van uit gaan dat je de meubels op de meisjeskamer wat langer gaat gebruiken. Probeer de kamer niet vol te stoppen met kindermeubilair en speelgoed. Er moet nog voldoende ruimte zijn om lekker te spelen. Ook door je meubels niet multifunctioneel te benutten, kun je een hoop ruimte mislopen. Kies bijvoorbeeld voor een bed met lades, een grote opbergkist dat meteen als bankje kan dienen of ga voor een hoogslaper.

En op een mooi kinderbed hoort natuurlijk ook een lekker dekbed. Mijn dochtertje wilde net als papa en mama onder een groot dekbed slapen. Een kinderdekbed van Lusanna is dan de ideale oplossing! Daaronder zal je meisje weer heerlijk kunnen slapen, net als jij. Laat die mooie dromen maar komen!

Kleurgebruik en ontwerp

Een neutrale indeling met lichte kleuren is de meest toekomstbestendige optie, een kinderkamer met een neutraal uiterlijk zal later makkelijk aangepast kunnen worden aan persoonlijk wensen door de vervanging van verschillende accessoires. Het is belangrijk om kinderen bij het ontwerp van de kinderkamer te betrekken, zo is de overgang van een baby- naar een meisjeskamer minder groot.

Light up the room

Om succesvol de babykamer transformeren naar meisjeskamer, heb je ook goed licht nodig. Een staande lamp, een hanglamp of zelfs een nachtlampje. Ook leuk zijn die hangers! Dat geeft super veel sfeer mee. Vaak kun je de mooiste lampen vinden, die maken het kamertje helemaal af.

Sfeer met accessoires

De uiteindelijke sfeer wordt voor een deel bepaald door kinderkamer accessoires. En met de grotere en kleinere opbergmanden ruim je zo al dat rondslingerende speelgoed op! Je maakt een prachtige meisjeskamer met speelkleden en superleuke kussens. En niet te vergeten gave grote zitzakken!

Hoe hebben jullie dat gedaan? Is jouw dochter al toe aan een grote meisjeskamer? Ga jij binnenkort ook de babykamer transformeren naar meisjeskamer? Stuur ons een foto. Wij zijn benieuwd!

Bekijk meer meisjeskamer inspiraties >>
Comments are closed.

Back to Top ↑