‘Je kunt mijn rug op’

26 maart 2014

Vorige keer had ik het over een draagconsult dat ik ging volgen. Inmiddels heb ik deze gehad en ben ik super enthousiast over het dragen. Dat was ik al, maar nu nog meer. Voor iedereen die niet precies weet waar ik het over heb; regelmatig draag ik Jippe in een draagdoek. Dat heb ik eigenlijk al vanaf haar geboorte gedaan. Als ze veel huilde, dan knoopte ik de draagdoek om en had ik haar dicht tegen me aan. Daar werd Jippe rustig van. Ik knoopte met een rekbare doek, maar ik had ook gehoord dat het knopen met een geweven doek zo fijn kan zijn. Veel wist ik er niet over, dus heb ik de nodige navraag gedaan.

Op Facebook zijn verschillende ‘ draag’groepen. Daar meldde ik me al snel aan en er ging een wereld voor me open. Zoveel verschillende dragers, doeken en nog meer. En iedereen die advies vraagt, krijgt zo goed mogelijk antwoord. Na ruim een week in de verschillende groepen te hebben rondgehangen, wilde ik meer. Ik wilde ook een geweven doek hebben, alleen hoe knoop je die goed? Ik had al de nodige youtube filmpjes bekeken, maar het leek me nog vrij lastig. Via een kennis waar ik ook de babymassage en zwangerschapsyoga had gevolgd, ben ik in contact gekomen met een draagconsulente.

Ik had er helemaal zin in om een draagconsult te krijgen. Maar dan wilde ik natuurlijk wel een mooie nieuwe doek hebben. Na flink wat speurwerk, heel veel op Facebook adviezen en tips gelezen, vond ik mijn doek. De kleur (paars) deed het hem gelijk en de katjes die erop staan, zorgden ervoor dat ik verliefd werd op deze doek. Twee dagen voor mijn consult had ik ‘m in huis en de doek was nog mooier en fijner dan ik had gedacht. Maar hoe knoop je m nu goed om? Daar kreeg ik tijdens het consult heel uitgebreid antwoord op. Ik wilde graag leren om Jippe op mijn rug te dragen. Alleen hoe krijg je een beweeglijk meisje zo maar op je rug? Na eerst goed naar de uitleg gekeken en geluisterd te hebben, was het mijn beurt. Gelukkig mocht ik eerst met een pop oefenen. Maar dat was nog niet zo makkelijk. Die pop werkte niet echt mee en was eigenlijk zwaarder dan mijn meisje. Toen het moment was aangebroken om Jippe dan ook echt op mijn rug te tillen, viel het me alles mee. Ze vond het eigenlijk wel leuk, want ze lachte volop.

Het moment dat ik mijn geoefende knopen zelf in de praktijk thuis moest brengen, kwam al snel. Ik dacht, als ik er te lang mee wacht, weet ik het niet meer. Dus de volgende dag, heb ik Jippe helemaal zelf op mijn rug gekregen en de doek goed geknoopt. Tenminste voor zo’n eerste keer alleen, was ik niet ontevreden. En Jippe heeft enorm veel geduld, ze geniet er echt van om op mijn rug te liggen en vindt het niet erg als ik eventjes wat langer bezig ben met knopen. En als je dan met zo’n klein meisje door de stad loopt, dan trek je veel bekijks. Mensen vinden het toch wel bijzonder. En Jippe? Zij geniet alleen maar; ze kan heerlijk om zich heen kijken en als het haar allemaal eventjes te veel wordt, dan doet ze gewoon even een tukje op mijn rug.

Esther

Een ruime keus aan handige draagdoeken vind je bij Draagdoek.nl, kijk hier >>>

Hoe draag je een baby in draagdoek

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Mim-pi hartjesjurk meisjesjurk meisjeskleding boho kindermode kidsfashion

Mim-pi dreams come true

Mim-pi is een hip en lief kinderkledingmerk voor meisjes van 2 t/m 10 jaar in de maten 92 tot en...
original_2018-04-14-beekse-bergen-safari-resort0638-bewerkt_-_copy-5b8fecf0baaf3

De leukste kindercampings.

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan. Frankrijk, Spanje...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer