hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Reizen

Published on augustus 25th, 2013 | by redactie

0

Antwerpen: zo dichtbij en zoveel te doen

Antwerpen ligt vlak over de grens en is ideaal voor een uitstapje met het hele gezin. Omdat er zoveel te zien is kan je er het beste een weekendje voor uittrekken en vanuit een hotel Antwerpen ontdekken. Volgens een oude legende komt de naam Antwerpen hand werpen. Een Romeinse soldaat zou de hand van de reus Antigoon hebben afgehakt omdat deze een te hoge tol vroeg. Daarom zie je in de Antwerpse vlag een hand.

Kindvriendelijk hotel antwerpen, tips voor afwerpen met kinderen, antwerpen met kinderen

Pannenkoeken en dierentuin

Voor kinderen is een rondvaart over de Schelde altijd een succes, en helemaal als dit wordt gecombineerd met onbeperkt pannenkoeken eten. De Pannenkoekenboot van Jan Plezier maakt een tocht van een uur langs de skyline van Antwerpen. De dierentuin van Antwerpen, met haar mooie Art Nouveau gebouwen, wordt gezien als een van de mooiste dierentuinen ter wereld. Vlakbij bevindt zich het aquarium Aquatopia met haaien en kleine exotische visjes.

                    diamantmuseum antwerpen

Diamanten en mode

Hoe je ze ook probeert op te voeden, diamonds are a girl’s best friend. Daarom mag een bezoek aan het diamantmuseum ook niet ontbreken. Meer dan 85% van alle ruwe diamanten ter wereld worden verhandeld in Antwerpen. In het museum leer je alles wat er over diamanten is te vertellen. Ook het modemuseum zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij de meisjes. Hier vindt je een interessante collectie van kledingstukken vanaf de 16e eeuw maar ook veel bijzondere hedendaagse ontwerpen.

Vlak buiten de stad

Vlakbij, in Mechelen, kan je een bezoek brengen aan het Speelgoedmuseum, met een collectie speelgoed door de eeuwen heen. In Kalmthout is in de villa van striptekenaar Willy Vandersteen het Suske en Wiske-kindermuseum ingericht. Bobbejaanland is een bekend pretpark tussen Antwerpen en Turnhout. Iedere dag worden er meerdere shows gegeven. Dit park heeft alles te bieden wat je van een pretpark mag verwachten en is speciaal geschikt voor jongere kinderen. In plaats van in Antwerpen zelf zou je ook hier in de buurt een hotel kunnen boeken, bijvoorbeeld via Accor Hotels.

antwerpen met kinderen

 

 

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑