hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Mama blogs

Published on november 1st, 2017 | by redactie

0

Anticonceptiepil verzekeren: verstandig of niet?

Veel Nederlanders zijn uitgebreid verzekerd. Dat geldt ook zeker voor de (aanvullende) zorgverzekering. In veel gevallen is de premie die je betaalt hoger dan de vergoeding die je krijgt. Bijvoorbeeld bij een tandartsverzekering of een aanvullende dekking voor je bril of lenzen. Maar ook de anticonceptiepil wordt vaak meeverzekerd, terwijl dit niet altijd loont.

Vergoeding pil tot 21 jaar

Heb je een dochter jonger dan 21 jaar? Dan wordt voor haar de pil uit de basisverzekering vergoed. Tot haar 18de betaalt ze ook geen eigen risico, waardoor de pil dus ‘gratis’ is. Vanaf 18 jaar betaalt ze wel een eigen risico van 385 euro. Maakt ze dus geen andere zorgkosten en is ze 18, 19 of 20 jaar, dan betaalt ze de pil ook zelf.

Voor verzekerden ouder dan 21 jaar wordt de pil alleen nog uit een aanvullende verzekering vergoed.

Aanvullende verzekering alleen voor pil is onvoordelig

De kosten van de pil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar (bron: Pilonline.nl). Voor een aanvullende verzekering betaal je al snel 70 euro per jaar. Een aanvullende verzekering specifiek voor de pil afsluiten, is dus onverstandig. Ondanks dat de pil dan vergoed wordt, betaal je hier een veel hogere premie voor. Meer hierover lees je op de website van Independer.

Meer aanvullende zorg nodig?

Heb je sowieso een uitgebreid aanvullend pakket nodig? Bijvoorbeeld omdat je vaak naar de fysiotherapeut moet, veel medicijnen gebruikt of regelmatig een bezoek brengt aan een huidtherapeut? Dan zit in zo’n pakket vaak ook een vergoeding voor de pil. In dat geval is het natuurlijk mooi meegenomen.

Eigen risico of eigen bijdrage voor de pil

Voor de pil betaal je soms een eigen risico en/of eigen bijdrage. Twee begrippen die op elkaar lijken, maar wel wat anders betekenen. Op de website van de Rijksoverheid staat een duidelijke uitleg van het verschil tussen het eigen risico en de eigen bijdrage.

Bron: Independer

 
Comments are closed.

Back to Top ↑