Alle kinderen naar buiten!

15 oktober 2020

De titel geeft het misschien al een beetje weg, maar dit boek gaat erom om kinderen (weer) naar buiten te krijgen. Want wees eerlijk, een deel van de huidige kinderen is veel minder vaak buiten te vinden dan “vroeger”. Althans, zeker toen ik klein was. We speelden altijd buiten, weer of geen weer. Dus de vraag is, gaat dit boek er bij helpen die kinderen van ons naar buiten te krijgen?

Lees hier Wiljo’s blog over buiten spelen >>

buiten spelen, buiten spelen boek

Shop het boek hier en ga lekker op pad!

Klein begin

“Naar buiten gaan is appeltje-eitje. Schoenen aan, jas aan en de voordeur opengooien.” Kijk dat zijn nog eens uitspraken die zeker gaan helpen, want zo makkelijk is het dus om naar buiten te gaan.

Een grote schat

Wij gingen tijdens de herfstvakantie naar Denemarken en de kinderen vonden in het bos allemaal knutseldingen. Deze werden meegenomen naar Nederland en kwamen goed van pas toen we 1 van de activiteiten uit het boek wilden gaan doen.

 alle kinderen naar buiten, spelen, buiten spelen boek

Terug naar de oertijd

We kozen namelijk het maken van fossielen. Dat leek onze dochter, maar onze zoon ook, erg leuk om te doen. Ik had net wat witte klei gekocht en zo gingen we aan de slag. Natuurlijk kwam hun “schatten” doos ook nog tevoorschijn waar ze al hun schatten in bewaren die o.a. in de natuur worden gevonden.

 alle kinderen naar buiten, spelen, buiten spelen boek

buiten spelen, buiten spelen boek

buiten spelen, buiten spelen boek

Kinderfantasie

Het eindresultaat mag er zijn. In het begin heb ik nog een beetje mee geknutseld (want deze mama wordt ook heel blij van het knutselen met klei) maar heb ze al snel hun gang laten gaan. Zo is Elyne bijna de hele woensdagmiddag zoet geweest met fossielen maken. Erg mooi om te zien dat je haar wat voorbeelden geeft (zoals de schelp, het eikeltje) en dat ze daar zelf verder op door ging met hele andere voorwerpen erbij te halen. Elyne vond zelf deze het aller mooist en hangt nu ook boven haar bed te pronken.

Aanwinst voor de boekenkast

Dit is één van de vele activiteiten uit het boek die overigens mooi onderverdeelt is in duidelijke hoofdstukken. Zo is er ook een hoofdstuk met activiteiten per seizoen. Als het zonnetje weer wat meer gaat schijnen en het wat warmer wordt gaan we zeker de Lente en Zomer activiteiten uitproberen. Nu eerst hopen dat het nog gaat vriezen zodat we opzoek kunnen gaan naar ijsbloemen en wat dacht je van schilderen in de sneeuw!

En gaat het de kinderen weer meer naar buiten krijgen?

Ik denk het wel. De activiteiten zijn er in alle vormen en maten, maar vooral redelijk simpel gehouden. Dus de drempel is laag. En zeker voor de wintermaanden ook genoeg activiteiten die deels buiten afspelen en deels binnen. Bij ons ligt het boek op tafel en wordt er zo nu en dan gekeken door beide kinderen of we iets kunnen ondernemen.

Lees het boek hier

buiten spelen, buiten spelen boekbuiten spelen, buiten spelen boek

Lees hier de blog over regenlaarzen >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

20220205_151750

Review Gps horloges van One2Track + WINACTIE

De kids worden groter en tegenwoordig is onze veilige tuin niet meer de plek waar ze nog willen spelen. Onze...
trucjes op de trampoline, buitenspeelgoed

Extra plezier op de trampoline met je meisje

Veel ouders denken dat een trampoline vooral leuk is voor jongetjes, maar niets in minder waar! Ook meisjes vinden het...
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....