hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle

Published on september 18th, 2017 | by redactie

0

Actie tegen pesten!

Vandaag trapt Britt Scholte, actrice en YouTuber, de antipestencampagne van Cartoon Network af. Met de boodschap ‘Wees een maatje, geen pestkop’ roept ze kinderen op om voor elkaar op te komen zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Met deze campagne sluit Cartoon Network aan bij de landelijke ‘Week tegen Pesten’, die wordt georganiseerd door Stichting School & Veiligheid. Dat pesten nog altijd een groot probleem is, blijkt uit de 50.000 keer dat de website Pestweb, onderdeel van Stichting School & Veiligheid, wordt bezocht.

De website Pestweb.nl is in 2016 meer dan 50.000 keer bezocht 

• Sinds 1 januari 2017 tot op heden is de website StopPestenNu.nl ruim 74.000  keer bezocht

• Sinds de start van het nieuwe schooljaar, begin september, zijn de website bezoeken van StopPestenNu.nl met ruim 46,5% toegenomen

Actie tegen Pesten

Uit bovenstaande cijfers blijkt dat pesten nog altijd een groot probleem is. Pesten is een onderwerp waar vooral aan het begin van het nieuwe schooljaar informatie over wordt gezocht. Met de boodschap ‘Wees een maatje, geen pestkop’ roept TV-zender Cartoon Network samen met actrice Britt Scholte kinderen op om voor elkaar op te komen zodat niemand zich alleen hoeft te voelen. Met deze campagne sluit Cartoon Network aan bij de landelijke ‘Week tegen Pesten’, die wordt georganiseerd door Stichting School & Veiligheid.

‘CN Buddy Network’ is een doorlopende campagne van Cartoon Network in heel Europa waarmee de zender een platform aanbiedt om het bewustzijn rond pesten te verhogen en om kinderen aan te zetten iets tegen pesten te doen. Met originele spots in Cartoon Network’s unieke animatiestijl en manier van vertellen wil de zender kinderen motiveren om over hun ervaringen te spreken, een goede vriend te zijn en anderen te ondersteunen. Voor de CN Buddy Network campagne dit jaar zijn rond het thema ‘vriendschap’ drie gloednieuwe spots geproduceerd die onder embargo via de volgende links te bekijken zijn: ‘Nieuw in de Klas’, ‘Een Sterke Vriendschap’ en ‘Beste Vrienden’.

Ambassadrice Britt Scholte is in een speciaal opgenomen spot te zien. De spot, waar ook de 11-jarige danser
Daniel Stosic, onder andere bekend van ‘Holland’s Got Talent’, aan meewerkt, toont hoe alleen gepeste kinderen zich kunnen voelen.

Kinderen, ouders en leraren kunnen via het online platform, buddy.cartoonnetwork.nl informatie krijgen over pesten en hoe het kan worden tegengegaan.
Comments are closed.

Back to Top ↑