10 x typisch een meisje!

9 december 2019

Ik ben in het bezit van (voor mij) het mooiste wat er is. Een koningskoppel. Dat heb je als je eerst een jongen krijgt, en daarna een meisje. Ook wel de rijkeluiswens genoemd. Al in de eerste maand dat mijn dochter geboren was, had ik door dat dit iets héél anders was. In de loop van de jaren weet ik dat zelfs nog beter en iedere dag wordt ik hieraan herinnerd. Ik heb 10 soorten typisch meisjesgedrag op een rijtje gezet. Enjoy reading 🙂

Lees ook: matching moeder dochter kleding >>

10 x typisch meisjesgedrag

  1. Roze staat op nummer 1

Echt, roze roze en nog eens roze. Als het aan Veerle ligt, wordt zelfs de huiskamer roze. Tegen iedereen verteld ze dat het haar lievelingskleur is en ik moet echt mijn best doen om haar in een andere kleur jurk te krijgen. Meisjes houden van roze, vooral de babyroze variant is hier favoriet.

  1. Huilen

Veerle kan huilen, véél harder, langer en zieliger dan haar broer. En dat doet ze vaak. Als ze valt of verdrietig is, maar ook om haar zin te krijgen (met van die grote vochtige bambi-ogen). Lukt dat niet? Dan gooit ze er ook nog een lekkere driftbui achteraan. Liefst in de supermarkt.

  1. Kleding

Al die mooie jurkjes, liefst van de bekende merken en vooral met wijde rokjes eraan waarin ze kan rond zwieren door de kamer. En of het nu verkleedkleding is of gewone kleding, ze is er gek op. En mama stiekem ook. Veerle is bijna 4 jaar en weet heel erg goed wat ze mooi vind. Ook heeft ze nu al voorkeur voor schoenen en laarsjes. Liefst roze dus… maar daar is mama het vaak niet mee eens.

hopeloos verwend meisje, typisch meisjesgedrag, verwende prinses

  1. Eigen mening

Eerlijk waar, heb je ooit een discussie gevoerd met een meisje van 3 jaar? Nou, ik dus dagelijks. En af en toe kletst ze me nog onder de tafel ook. Dat gaat wat worden als ze straks 14 is.

  1. Typisch meisjes: Kletsen

Als je het over typisch meisjesgedrag hebt… Vrouwen spreken zo’n 15.000 woorden per dag, Veerle red dat al voor 10 uur ’s morgens. Wat een heerlijk kwek is dat kind. En eerlijk gezegd geniet ik daar echt van. Behalve op zondagmorgen om half 6.

  1. Poppen

Veerle is een echt moedertje. Als ze ’s avonds gaat slapen worden de poppen netjes naast haar in bed gelegd onder een lakentje, en naast onze toiletpot staat zelfs een klein roze potje voor haar poppenkinderen. Want ja, die moeten ook plassen. Ze heeft bijna een dagtaak aan het verzorgen, aan- en uitkleden, eten geven en laten plassen van haar Barbie’s en andere popjes.

  1. Make-up

make up meisjeVeerle heeft zichzelf tot de nieuwste Doutzen Kroes gekroond. En ze wil er hetzelfde uitzien. Make-up heeft een ongelooflijke aantrekkingskracht op meisjes. Vooral als ze 3 jaar oud zijn, is er niks leuker dan je gezicht volsmeren met make-up. Heel. Veel. Make-up. En dat leverde hilarische taferelen op. En dan is er gelukkig altijd nog de washand in bad ’s avonds om er weer een puur en schoon kindergezichtje van te maken.

  1. Kleuren en tekenen

Geef een meisje een vel papier en viltstiften en ze is urenlang zoet. Prachtige kastelen en prinsessen, hondjes en poezen, huizen en poppetjes worden gekleurd. Ze raakt het nooit zat. Alleen, de tekeningen mogen niet weggegooid worden. Geen één. Dat is dan wel weer een probleem. Gelukkig kletst de papierbak niks door.

  1. Lange haren

typisch meisjesgedrag

Als kind had ik een kort koppie. Nooit is mijn haar langer geweest als net over mijn schouders. Het wilde gewoon niet groeien, en áls het al langer werd, was het niet meer dan een droog bosje stro. Maar Veerle, die heeft háár! Ze moet nog 4 jaar worden maar het komt bijna tot haar billen. Prachtig glanzend goudblond haar. Wat ik niet had, heeft zij dubbel. Dus ik kan losgaan! Vlechten, staarten, knotjes en zelfs krullen. Wat een heerlijkheid. En afknippen doen we lekker niet. Ik hoor wel eens dat meisjes in een soort Regan van the Exorcist veranderen bij het uitkammen van de klitten, maar Veerle niet. Wel hebben we een speciale haarborstel en antiklit spray. Daar kan geen exorcist tegenop.

  1. Mama’s meisje, mijn beste vriendinnetje

Mijn heerlijke meisje, die ’s nachts iedere nacht naast me in bed kruipt nu haar papa hier niet meer woont. Met haar warme lijfje komt ze dicht tegen me aan gekroeld en ’s morgens kijken we Sesamstraat in bed. We zeggen wel 100 keer ‘Ai lof joe’, ook met haar broer.

Dag op dag prijs ik mezelf gelukkig met mijn twee kinderen. Heerlijk om zowel een jongen als een meisje te hebben.

En wat vind jij nou typisch meisjesgedrag? Ik ben vast wel iets vergeten wat écht in dit rijtje had moeten staan.

LEES OOK: 

typisch meisjesgedrag

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...