Zo moeder, zo dochter(s)

16 september 2017

Steeds vaker zie ik het gebeuren, trekjes bij mijn dochters die verdacht veel op die van mij lijken. Of ik dat nou leuk vind of niet! En alsof dat nog niet genoeg is, valt het mijn moeder en man ook op. Hoe vaak ik van mijn moeder te horen krijg, als één van mijn dochters iets gedaan heeft op haar oppas dag: “ooooh, dat heeft ze echt van jou!” Geloof me, het zijn ook nog altijd die dingen waarvan je hoopt dat ze dat juist niet van jou hebben.

Neem mijn oudste dochter. Zij lijkt qua karakter enorm veel op mij. Heel leuk natuurlijk zo’n ‘mini-me’, maar op sommige fronten botsen we dan ook enorm en zijn we net water en vuur. Zo zijn we beide koppig, hebben graag allebei het laatste woord en we geven niet graag toe. Dat kan soms tot flinke discussies en frustraties leiden en dan is ze nog maar 5! Ik zie het al gebeuren als mevrouwtje de pubertijd ingaat.

Niet lachen!

Zo heeft ze de laatste tijd ook de neiging als ik iets zeg om een raar gezicht te trekken, ook iets waar ik vroeger een handje van had om te doen naar mijn moeder. Of de handen op de oren en kei hard roepen: “IK HOOR JE NIET!” Dit zijn van die typische dingetjes die we dan zien gebeuren op het moment dat ze even terecht geroepen worden. Het aller ergste is nog dat als zoiets voorvalt, mijn man en ik soms keihard ons best moeten doen om niet in de lach te schieten. Want ja, dan heeft die aanpak ineens ook geen zin meer!

Mijn jongste dochter doet voornamelijk nog heel veel na, zo ziet ze natuurlijk de dingen die haar oudere zus doet vooral als grappig. Met het gevolg dat we ook van haar al regelmatig een woordje terug krijgen of een ‘spettertong’. Wel is zij iets driftiger in alles, dat herken ik dan wat minder van mezelf. Niet dat ik nooit driftig werd, maar meer in de zin dat ze ook echt krokodillen tranen laat rollen om háár zin nog eens extra door te drijven. Ze gaat nog net niet op de grond liggen drammen, al zie ik dat bij haar eerlijk gezegd echt nog wel eens een keer gaan gebeuren. Hopelijk doet ze dat dan thuis en niet in een overvolle winkel…

Hebben jullie ook van die kleine ‘mini-me’s thuis rondlopen?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Wat is er aan de hand met mijn meisje?

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop...
je moeder in de watten leggen

Je moeder in de watten leggen? Dat doe je zo!

Je moeder in het zonnetje zetten, dat is natuurlijk hartstikke leuk om zo nu en dan eens te doen. Wil...
herkenbaar voor meisjesmama, herkenbaar als meisjesmama, mama van 3 meiden, meisjesmoeder

Deze dingen herkent waarschijnlijk bijna iedere meisjesmama

Al eerder schreef ik een blog over de herkenbare dingen voor en over een meisjesmama en omdat we natuurlijk heel...