Wat kun je doen bij groeipijn?

30 september 2021

Al een paar jaar heeft onze dochter last van groeipijn. Niet iedere dag/nacht maar het komt zo nu en dan in alle hevigheid opzetten na een dag waarin ze bijvoorbeeld veel heeft gerend of geklommen. Meestal gebeurt dit ‘s nachts in haar slaap wanneer ze in diepe slaap is en haar lichaam dus ook in rust toestand is.

In diepe slaap

Zoals ik hierboven al zei gebeurt dit zo af en toe. Ze wordt dan wakker met vreselijke pijn en dit is bij haar meestal het geval in de benen. Ze is dan ook haast niet te troosten. Na een paar keer op google gezocht te hebben naar oplossingen zijn we tot de conclusie gekomen dat bij onze Jez de pijn het snelst wegtrekt door haar een paracetamol te geven en haar benen even te masseren met spiergel.

Wat is groeipijn?

Sommige zullen nu denken; huh groeipijn, wat is dat? Ik zal het even kort uitleggen. Groeipijn is een zeurende pijn die meestal in je benen of armen spontaan opkomt, meestal na een dag met inspanning. Dit gebeurt met name ’s nachts, waarom dat meestal dan gebeurt weten ze niet. Groeipijn komt meestal voor bij kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud maar kan zeker ook nog voorkomen in de pubertijd.

Groeispurt

In een groeispurt zou je vaker last kunnen hebben van groeipijn. Bij jongens en meiden is dat dus ook heel verschillend bij welke leeftijd het op kan komen spelen omdat meiden vaker sneller in hun groeispurt zitten dan jongens.

Wat kun je doen bij groeipijn?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen wanneer je kindje last heeft van groeipijn.

– geef hem/haar een paracetamol

– houd de spieren warm

– de spieren masseren

– een spiergel gebruiken

Het is belangrijk dat de doorbloeding goed gestimuleerd word dan trekt de groeipijn meestal vanzelf weer weg na ongeveer 10 a 15 minuten.

Heeft jou kindje last van groeipijn, hopelijk heb je dan wat aan deze tips. Mocht je zelf nog een goede tip hebben mag je deze natuurlijk altijd met ons delen.

Liefs Kim

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

puberteit, puberteit symptomen, puberteit bij meisjes

Kleine meisjes worden groot

PUBERTEIT; Iets waar elke ouder mee te maken krijgt. Het is één van de vele fases waar onze kids door...
bedplassen, plaswekker, plaswekkermethode, wat te doen bij bedplassen

De plaswekkermethode tegen bedplassen? Helpt dat? Lees onze ervaring!

De meeste kinderen beginnen ergens tussen de 2 en 3 jaar met zindelijkheidstraining overdag maar in veel gevallen zijn ze...
zindelijk, zindelijkheid training, potjes training, kind zindelijk worden, tips om je kind zindelijk te laten worden

Meisjes en zindelijkheid: 4 tips

Meisjes worden gemiddeld iets sneller zindelijk dan jongens. Toch is dat geen harde regel: ook sommige meisjes doen er lang...