Van babykamer naar stoere meiden kamer

10 april 2020

Eens breekt er weer zo’n fase aan dat dingen veranderen of veranderd moeten worden. Hier kwamen we in de fase van baby naar grote meiden kamer terecht. Wij hebben drie meiden waarvan er twee samen slapen. Toen onze Vie geboren werd hebben we een heel gaaf steigerhouten boomhuis-stapelbed met logeerlade laten maken (bekijk hier) voor onze oudste twee. Dit was meteen groot feest!

Aanrader: de interieur webshop Tom en Lilly >>

Stoere meiden kamer

Onze Vie is inmiddels haar ledikant ontgroeit en dat betekend dat er een ander bed voor in de plaats moest komen maar op zolder stond nog een ander (bijna) gloednieuw bed wat we hadden laten maken voor Fay toen we ons huis aan het inrichten waren. Deze was net een jaartje beslapen geweest en hadden we bewust even op zolder geparkeerd voor als hij weer nodig was. We besloten in overleg met Fay dat het wel erg leuk voor haar zou zijn als ze weer een eigen stoere meiden kamer zou krijgen.

stoere meiden kamer

Stoer behang

Zo gezegd maar niet zo gedaan, de voorheen babykamer van Vie was natuurlijk niet bepaald een kamer voor een grote meid. Hier moest dus het één en ander aan veranderd worden. We zochten een stoer behangetje uit voor over de geverfde muur, kochten een bureau waar ze af en toe zelf aan kan ‘werken’, verfde de kast en schapjes in een stoere antraciet kleur en kochten nieuwe accessoires.

Verfkleur PEACH

Als ik iets in mijn hoofd heb moet dat eigenlijk ook NU METEEN gebeuren. Dus reed ik diezelfde week nog naar de bouwmarkt voor verf. Ik schilderde de kast van ‘peach’ oranje naar antraciet grijs/zwart. Daarna een rondje Action voor wat nieuwe accessoires, onder andere het trolley-nachtkastje en wat decoratie. Het nachtkastje is ideaal om veel spulletjes in op te bergen zoals een aantal leesboekjes.

Via internet bestelde ik het bureau (Jysk) en een nieuw dekbed overtrek (Bonprix). Het bureau heeft een stalen onderstel wat meteen een stoere industriële look geeft en het overtrek is oud roze wat de meisjes uitstraling er terug in brengt. Binnen een week hadden we een compleet andere kamer, alleen het behangetje moest er nog tegenaan maar dit was iets wat ik niet alleen kon.

Klussen aan het kamertje

Na een paar maanden hadden we eindelijk een weekend waarin we tijd vonden om de kamer af te maken. Ik reed naar de Kwantum voor het behang wat we uitgezocht hadden, kocht behanglijm en wat ander materiaal en een nieuw nachtlampje voor tegen de muur. Nu konden we het eindelijk af gaan maken. Binnen 4 uur hadden we twee muurtjes behangen en de nieuwe dingen tegen de muur bevestigd. Eindelijk kunnen we zeggen dat Fay haar stoere meiden kamer af is! Het is een mix geworden van industrieel en girly accenten. De perfecte combi voor ons oudste dametje. Wat zal ze prins(es) heerlijk slapen!

Liefs Kim

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

b3dc7669cc13adb5c0f90579437f13d3

Meisjeskamer inspiratie

Op zoek naar leuke bedden voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Heerlijk slapen in een nieuw kinderbed. Hier kunnen...
image-1

Met deze 5 tips geef je een unieke sfeer aan de kinderkamer

Ben jij altijd bezig met inrichten en ben je dol op het verzamelen van unieke items voor je interieur, dan...
image-2

Eigen werkplekje voor je dochter: investeer in deze zaken

Er komt een moment dat je dochter behoefte krijgt aan een eigen plekje rustig te kunnen werken voor school. Op...