TIP: Vakantie tasje voor in de auto

12 augustus 2021

Onze vakantie zit eraan te komen en dat betekent weer een heleboel voorbereiding van wat er allemaal mee moet maar we maken dan ook altijd meteen een inschatting hoe we de heenreis gaan aanpakken. Aangezien we toch een aantal uren met elkaar op een vierkante meter zitten is het wel zo fijn dat we een beetje een idee hebben waaraf en waaraan.

Vakantie lijstje ligt al klaar

Zoals ik al ooit eerder schreef ben ik een lijstjes mama en zo ook voor de vakantie heb ik al maanden mijn lijstje klaar. Heel erg op tijd maar ik krijg daar meer rust door. Zo kan ik al af en toe wat dingen  mee nemen met de boodschappen en doe ik nog de laatste kleding aankopen waar ik denk anders op mis te pakken.

Een aantal dingen zijn dus al even aan de kant gezet in afsluitbare bakken, de handdoeken en het beddengoed zijn al fris gewassen en staan klaar om mee te gaan en de spullen die we thuis niet (meer) nodig hebben voor die tijd ook. De meeste aankopen zijn binnen op de boodschappen na. Wij nemen van thuis uit altijd alvast sowieso voor de eerste dag (dat we aankomen) wat lekkers en drinken mee. De maaltijden eten we dan op de camping dus zo hoeven we niet diezelfde dag al opzoek naar een winkel en kunnen we dat laten rusten tot een dag later en ons focussen op het uitpakken van de auto en het verkennen van de camping.

Voor de kids maak ik vakantie tasjes

De reis er naar toe plannen we ook al een beetje uit zover dat kan. Hoelaat willen we aanrijden, wanneer nemen we de eerste stop en wat nemen we mee in de auto om de reis door te komen. Voor de kinderen maakte ik een vakantie tasje, hierin zitten allemaal kleine leuke spulletjes en snoepjes waar ze zich mee kunnen vermaken tijdens de reis en bij de stacaravan.

In de tasjes deed ik onder andere; een rolletje fruittella en mentos, zo hebben ze ieder evenveel dus hoeft daar niet over gevochten te worden. Verder zitten er een dagboekje, een notitie boek met pen, klei, slime en een lekker douchegel in. Hij word nog aangevuld met een spelletje en een vakantie doe-boek. Tijdens de autorit kunnen ze hier al lekker mee aan de slag. In de auto zelf hangen schermpjes waar ze een film op kunnen kijken en ook de tablets gaan allemaal mee.

Dan is het nu wachten tot de dag dat we kunnen vertrekken, ik heb er heel veel zin in.

Fijne vakantie nog allemaal,

Liefs Kim

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bonte wever kinderhotel

Kids er op uit! – Bonte Wever in Assen

Een nachtje of een paar nachtjes lekker weg, wie houdt er niet van? Met kerst kozen wij er afgelopen jaar...
vakantie met kids

Eerste keer vakantie met een dreumes; food problems..

Oh wat kun je uitkijken naar zo’n vakantie met zon, zee, all-in en een ruim 1,5 jarige dreumes. Alles kan...
kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...