hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Reizen vakantie glamping

Published on maart 5th, 2020 | by Kim

0

Vakantie!! Glamping of k(r)amperen?

Ieder jaar is het weer een uitdaging om op zoek te gaan naar een mooie en leuke vakantie bestemming. We wikken en wegen heel wat tegen elkaar af om de (voor ons) perfecte plek te zoeken. Er is ook zo onwijs veel mogelijk als het op vakanties aankomt, beetje keuzestress zou je er wel van kunnen krijgen. Zo rond deze maanden gaan de meeste mensen toch wel hun vakantie boeken en ook wij zijn er uit wat we dit jaar gaan doen.

Aanrader: Mama gaat alleen op vakantie >>

Wat gaan we dit jaar doen met de vakantie

Mijn man en ik zijn van huis uit beide gewend om met de caravan op vakantie te gaan. Hun gingen regelmatig al naar het buitenland en bij mij thuis bleven we eigenlijk altijd binnen Nederland. Toen onze Fay net een jaar was en we nog volop met de bouw van ons huis bezig waren besloten we om met de caravan van mijn schoonouders een weekje hier in Nederland naar de zee te gaan. Deze ervaring was voor ons beide een ‘eens maar nooit meer’ ervaring. Toch wel bijzonder voor twee met caravan-vakanties opgegroeide mensen.

All-inclusive vakantie

Nadat de bouw klaar was (3 jaar en nog en kindje verder) besloten we om na een paar jaar geen vakantie maar weer eens een weekje weg te gaan. Onze tweede dochter was inmiddels alweer één toen we besloten om een all-inclusive vakantie naar Turkije te boeken. Een hotel met aquapark en speeltuin voor de kinderen. We konden nu nog buiten de schoolvakanties om en dat scheelde een enorme smak geld. Het was een fantastische week met alles erop en eraan. We sliepen met z’n vieren op een kamer, lagen de hele dag bij het zwembad, (vr)aten alles wat los en vast zat en hadden prachtig weer (want daar gingen we voornamelijk voor). Een paar minpuntjes vond ik dat je vast zit aan etenstijden, dat de hond niet mee kan en dat je continue de kinderen in de goed in de gaten moest houden omdat die zo naar het zwembad konden en dat vond ik met kinderen af en toe wel onhandig.

Stacaravan op een kindercamping

Het jaar daarop gingen we voor het eerst naar een stacaravan op een kindercamping in Frankrijk. Maar liefst 9 uur onderweg om op de bestemming aan te komen, ik vond het echt een takke eind rijden, vooral omdat ik toen 6 maanden zwanger was van nummer 3. Eenmaal daar waren we die rit gelukkig gauw vergeten. De camping was geweldig, echt helemaal aangelegd voor kinderen. We lagen dicht bij de zee en de omgeving was prachtig met leuke bezienswaardigheden op korte afstand. De kinderen konden hier makkelijk zelf op het speeltuintje spelen en dat gaf ons vooral ook veel rust. Het huisje had alles wat nodig was; 2 slaapkamers, keukentje, badkamer en wc en een fijne veranda om buiten in de zon te chillen. De pluspunten waren dat ons hondje gezellig met ons mee kon, dat we konden eten waar en wanneer we maar wilden, het zwembad was afgesloten met een poort die de kinderen niet open kregen en de kinderen hadden een eigen slaapkamer.

Vakantie musthaves voor de kids >>

Deze vakantie was ons zo goed bevallen dat we nu voor het derde jaar naar zo’n camping in Frankrijk gaan. Afgelopen jaar wat dichter bij huis (Normandië) omdat onze jongste toen nog maar een jaar was en we daarom niet zo lang wilde rijden, maar dat ging zo goed dat we dit jaar toch weer wat verder gaan (naar de Vendé) Ik kijk er al onwijs naar uit omdat ik weet dat de meiden hier zoveel plezier beleven en cliché maar waar; als de kids het goed hebben, hebben wij dat ook!

Gaan jullie op vakantie en waar gaat jullie voorkeur naar uit betreft locatie/accommodatie?

Liefs Kim

Bekijk ook onze vakantie tips >>
Comments are closed.

Back to Top ↑