7 traktaties voor de basisschool – deze zijn makkelijk te maken

14 september 2019

Overal zie je leuke traktaties voorbij komen. Sommigen krijgen hele kunstwerken mee naar school, terwijl anderen een zakje chips uitdelen. Soms lijkt het wel een strijd tussen de ouders en dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. In plaats van elkaar de ogen uit te steken, kunnen we elkaar toch beter helpen? Het gaat er tenslotte om dat jouw kindje blij en trots is op wat ze uit gaat delen. Niet om wat andere ouders er van vinden. Daarom geven wij tips voor een leuke, maar simpele traktatie voor een meisje van 6 jaar. Een andere leeftijd kan natuurlijk ook. En binnenkort geven we ook nog tips voor gezonde en goedkope traktaties. Op Pinterest vind je de leukste traktaties.

 

7 tips voor een simpele traktatie meisje 6 jaar

traktatie kind, traktatie stroopwafel, traktatie fruit, traktatie simpel

Prikker met stroopwafel en fruit als traktatie

Deze traktatie voor een is easy peasy en toch heel leuk en vooral lekker. Je kunt de mini stroopwafels er ook gewoon als rondje gebruiken. Maar een hartje staat wel gezellig. Kies daarnaast 2 fruitsoorten waar je dochter van houdt, bij voorkeur in 2 verschillende kleuren en klaar is kees. Je kunt de prikkers in bijvoorbeeld een halve meloen steken om ze zo makkelijk te vervoeren en rechtop te houden.

traktatie meisje 6 jaar, traktatie basisschool, traktatie snoepEen lekker spekkie voor je …

Neem een lange satéprikker, een lange spek en mini stroopwafels.  Je kunt dit makkelijk de avond van te voren al maken. En mocht je tijd over hebben, dan hang je er nog een kaartje aan met de naam van je dochter.

Dit is snel en simpel. Ideaal als je geen zin of tijd hebt om helemaal groots uit te pakken. Deze traktatie voor een meisje 6 jaar is simpel, maar succesvol. Kinderen vinden dit namelijk wel bijzonder.

traktatie popcorn, traktatie basisschool, traktatie meisje 6 jaar

Traktatie meisje 6 jaar met popcorn

Wil je een simpele traktatie dan zit je met popcorn altijd goed. Koop leuke papieren bekers en versier zelf de bekers en vul deze met popcorn. Voor extra aankleding kun je leuke prikkers in de gevulde bekers steken, maar ook zonder scoort popcorn altijd goed.

Likkoekjes-traktatie_simpele-traktatie-peuter-kleuter_02, simpele traktatieVrolijke traktatie meisje 6 jaar

Koop een paar eetbare stiften en versier vrolijke likkoekjes. Of laat je dochter zelf de koekjes bakken met koekjesdeeg uitstekers en daarna de koekjes versieren. Zet overal een smiley of een zes op en dit is een super simpele traktatie voor een meisje van 6 jaar. Bijvoorbeeld bij Action vind je leuke kleine, doorzichtige zakjes zodat je de koekjes alvast kunt inpakken. Zo heb je ruim te van te voren de traktatie al klaar staan.

 

mandarijn met snoepGezond trakteren met mannetje mandarijn

Met mandarijnen kun je van alles maken. Met een tandenstoker kun je een snoepje en een spekje erop prikken, zodat het op een hoedje lijkt. Nog leuker is het als je plakoogjes erop plakt. Zo wordt het echt een gezichtje. Als traktatie voor meisje 6 jaar kun je kiezen voor bijvoorbeeld helemaal roze snoepjes en spekjes, of teken met eetbare stift een gezicht erop.

 

dieren met snoep

Feestelijke diertjes als traktatie

Bij winkels als Kruidvat, Action of Flying Tiger vind je leuke dieren. Bind met een touwtje een doosje snoepjes of krentjes op de rug en klaar ben je. Je kunt een sticker op het doosje plakken met de naam van je dochter, of je prikt er een vlaggetje in. Het is in ieder geval leuk en zo gepiept.

 

eierkoek versierenEierkoek traktatie meisje 6 jaar

Versier de eierkoeken met een vrolijk gezichtje, zoals bijvoorbeeld een lieve indiaan. Bij Action vind je leuke gekleurde plakband met patronen en daar maak je dan de tooit van, op een doorzichtig zakje. Plak hier een paaar veren mee vast en je hebt een super leuke indiaan.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chronisch ziek

Mijn leven sinds de diagnose

Sinds de diagnose ( colitis ulcerosa ) in feb ’21 is het elke 8 weken in en uit het ziekenhuis....
Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
mode voor mama damesmode fashion

De mooiste en warmste outfits voor mama

Het is winter en het meest geroepen zinnetje is…. mama ik heb het koud! Ik hoor het mezelf iedere keer...