hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Ontwikkeling kind bedplassen, plaswekker, plaswekkermethode, wat te doen bij bedplassen

Published on maart 20th, 2021 | by Kim

0

De plaswekkermethode tegen bedplassen? Helpt dat?

De meeste kinderen beginnen ergens tussen de 2 en 3 jaar met zindelijkheidstraining overdag maar in veel gevallen zijn ze overdag zindelijk rond de 3 jaar. De nachtzindelijkheid is iets wat vaak vanzelf aansluit nadat een kindje overdag zindelijk is maar soms gebeurt dat niet zo makkelijk uit zichzelf. Kinderen kunnen zelfs tot in de tiener jaren in de nacht nog bedplassen, iets waar ze absoluut niks aan kunnen doen maar wat wel heel vervelend kan zijn.

Bedplassen

Wanneer een kind 5 jaar of ouder is en ’s nachts de plas niet kan ophouden dan spreken we over bedplassen. Bedplassen gebeurt niet met opzet en komt meestal ook niet door teveel drinken of een te diepe slaap. Ze hebben nog te weinig geleerd hoe ze de bekkenbodemspieren moeten gebruiken om de plas op te houden.

Tips ter voorkoming bedplassen

Hier volgen enkele tips die ervoor zoude kunnen zorgen om het bedplassen te voorkomen.

– Laat voor het slapen gaan je kind altijd goed naar de wc gaan

– Wanneer er een ongelukje gebeurt is in bed word dan vooral niet boos, straffen werkt juist averechts.

– Beloon je kind wanneer het een droog bed heeft met bijvoorbeeld een beloningskalender.

– Laat je kind ’s nachts voordat u zelf naar bed gaat nog een keertje extra plassen.

De plaswekkermethode tegen bedplassen

Helaas mochten bij ons deze tips niet baten maar wie weet bij een ander wel. Wij gaan nu over op de plaswekkermethode en dat werkt met een zogenaamde plaswekker. Deze kun je bij sommige zorgverzekeringen vergoed krijgen (lees hiervoor altijd goed de voorwaarden) maar je kunt ze ook zelf via internet bestellen. Wij hebben gekozen voor de BenjaGoods plaswekker. Deze zit om de arm bevestigd en met een sensor aan het broekje geklemd. Hopelijk gaan we hier baad bij hebben en zijn we er over een paar weekjes vanaf.

Plaswekker aanschaffen

Wanneer jezelf een plaswekker wilt aanschaffen, kijk dan goed naar wat er mogelijk is per merk. Bij sommige moet je bijvoorbeeld speciale onderbroekjes aanschaffen. Ook is er verschil met het wekken van het kind doormiddel van geluid of trillingen. Lees je goed in en voor vragen kun je ook altijd bij je huisarts terecht.

Binnenkort delen we onze ervaring met het gebruik van deze plaswekker, hopelijk brengen we goed nieuws. Op naar droge nachten!

Liefs Kim

LEES OOK:

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑