(P)oepsie, dat stinkt!

17 november 2020

Je kind zindelijk maken; er gaat in de meeste gevallen wat oefenen aan vooraf. Een tijdje geleden schreef ik al een blog hierover, dat mijn jongste dochter van de één op de andere dag geen luier meer aan wilde. Samen met de  oefenbroekjes van Zoocchini hebben we haar in hele korte tijd zindelijk gekregen.

Voor haar derde overdag zindelijk

Nog ver voor haar derde verjaardag was ze overdag al zindelijk. Dat was heel fijn alleen haar grote boodschap wilde ze maar niet op de wc doen. Wat we ook zeiden ze wilde er niet op. Iedere keer wanneer ze haar boodschap voelde aankomen (dat dan weer wel) kwam ze netjes om een luierbroekje vragen. Dus het gevoel was er wel degelijk!

Zindelijk maken voor poepen

Na een aantal maanden laten wennen aan het plas-zindelijk zijn vonden we het tijd om door te zetten, vooral omdat ze het dus heel goed voelt aankomen. Na iedere poepluier was het ook standaard dat ze ‘schrale billen’ had en om eerlijk te zijn de luiers die zo op zo’n leeftijd al produceren zijn echt geen lolletje! Tijd dus om actie te ondernemen.

kind zindelijk maken, kind zindelijk maken voor poepen, kind zindelijk maken voor ontlasting

Beloningssysteem

Dat ging niet zo makkelijk als gedacht. We starten met een sticker belonings systeem maar daar ging mevrouw het echt niet voor doen. Toen beloofde we dat ze na iedere poepie op de wc een chocolade verrassings-ei zou krijgen. Ze reageerde enthousiast maar als het puntje bij paaltje kwam dan hield ze de boot af.

Toen we een tijdje geleden bij vrienden op de koffie waren vertelde ze ons over het beloningssysteem wat zij gebruikt hadden voor hun dochter. Ze hadden tien kleine kadootjes gekocht en na elke keer dat ze op de wc (of het potje) gepoept had kreeg ze zo’n kadootje. Je snapt dat ik diezelfde week nog met haar naar de Action ben gescheurt om kadootjes te kopen.

Ik heb onze Vie bewust zelf de kadootjes uit laten zoeken zodat de verleiding extra groot is om op de wc te gaan. Zo zitten er namelijk dingen in die ze heel graag wil hebben en het liefst natuurlijk zo snel mogelijk. We zijn inmiddels bij haar vierde kadootje dus we zijn goed op weg. Hopelijk is ze over een klein weekje helemaal zindelijk!

Lukt het jullie om je kind zindelijk te maken ook voor poepen/ontlasting? Tips zijn natuurlijk welkom!

Liefs Kim

LEES OOK

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...