Sinterklaas tradities met de hele familie

24 november 2019

Ik kan het me nog goed herinneren, de manier waarop wij vroeger 5 december vierden. Al maanden waren we druk bezig met knippen en plakken uit alle speelgoed boeken die we inmiddels via de post binnen gekregen hadden. Na elke bladzijde 100x zorgvuldig doorgespit te hebben, werden de mooiste en leukste dingen uitgeknipt. Net zolang tot er geen plaatje meer op ons velletje papier bij kon. Heerlijk die Sinterklaas tradities.

Blog over wel/niet in Sinterklaas geloven >>

sinterklaas tradities, schoen zetten, sinterklaas stress, pakjesavond, sinterklaas

Heerlijk, die spanning

De intocht komt langzaamaan dichterbij, er hangt een groot vel papier op de koelkast met daarop een heuse afstreep kalender waar iedere ochtend netjes een kruisje bij de juiste datum word gezet. Onze ouders worden gek van ons gestuiter naarmate de dagen dichter bij komen.
Wanneer dan eindelijk dé dag is aangekomen van de intocht word er door mama gezorgd voor heel veel lekkers. Pepernootjes, schuimpjes, chocolade muntjes, chocolade sigaretjes (onze favoriet) en een groot glas limonade. Genoeg om de komende tijd voor de tv te kunnen blijven zitten.

Sinterklaas tradities om nooit te vergeten

Ieder jaar was het weer spannend of de Sint Nederland wel zou kunnen vinden, of dat hij de cadeautjes bij zich had enz enz. Na deze spannende intocht werd er onmiddellijk een schoentje gezet, hij was tenslotte in Nederland aangekomen. Het liefst een schoen die niet vaak gedragen werd want dan kon hij gewoon blijven staan en vergaten we niet een dag om hem klaar te zetten bij de voordeur (want ja wij hadden natuurlijk geen schoorsteen, en sinterklaas heeft een sleutel van ieder huis). Zo af en toe kregen we wat lekkers of een cadeautje in de schoen, dit suste de dagen naar 5 december.

Als het dan na al die maanden druk bezig te zijn geweest, rond het hele sinterklaas gebeuren, eindelijk 5 december is lijken de minuten uren te duren. Vooral omdat je natuurlijk nooit weet hoe laat sinterklaas op zijn paard jouw huisje passeert. Elke geluid word gehoord en haastig rennen we dan naar het raam en deur om de straat te inspecteren. En dan komt er ieder jaar dat moment dat we in bad moeten! We willen niet, we willen de hele avond voor het raam staan kijken, maar we MOETEN.

sinterklaas tradities, sinterklaas bezoek, pakjesavond

Pakjesavond bij ons thuis

De tijd word heel eventjes vergeten wanneer we met z’n drietjes in het bad zitten te spelen Dit is hét moment dat mijn vader zorgt dat alle Sinterklaas cadeautjes gereed staan voor ons. De ene keer bij de voordeur en bonst de buurman flink op de ramen om als een malle weer veilig achter zijn eigen poort te belanden, terwijl onze ouders ons naar de andere kant van het huis lokken want ze zagen zwarte piet door de straat rennen. De andere keer ligt het al klaar wanneer we beneden komen en was papa toevallig even de hond uitlaten en heeft niks of niemand gezien. Als wij allemaal fris en fruitig uit bad komen kan ons sinterklaas feest beginnen. Vol spanning lopen wij de trap af want misschien is hij wel al langs geweest terwijl wij in bad zaten.

Terwijl ik dit type giert de adrenaline door mijn lijf. De spanning die ik toen voelde voel ik nu weer heel eventjes. Wat is het heerlijk om dit nu te mogen voortzetten naar mijn eigen kinderen. Ieder jaar maken we er weer een feestje van en proberen we op een originele manier de kadootjes bij ons thuis te presenteren. Maar natuurlijk niet voordat de kids uitgebreid in bad zijn geweest.

Ik hoop dat mijn kinderen er later net zo op terug kijken als ik nu doe bij ons vroeger. Dat het elk jaar een leuk feestje mag zijn.

Hebben jullie bepaalde tradities die jullie volgen met Sinterklaas?

Kim

sinterklaas tradities, pepernoten, kruidnoten, strooigoed, sinterklaas strooigoed, chocolade letter

Lees hier over een andere Sinterklaas gedachte >>

Speelgoed top 10 voor de verlanglijstjes >>

Leuke gezinsuitjes voor in de feestmaand >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Leuke tips! Hoe brengt Sint de cadeautjes bij jouw?

Hoe laat jij ieder jaar die pakjes toch weer aangeleverd komen? Ik vind het toch een hele klus om ieder...
20231129_115650

Maak je eigen ‘mini food’ + Miniverse winactie

Ben jij dol op knutselen maar zoek je inmiddels wat meer uitdaging. Met de Miniverse  Make It Mini Food kun...
466458648e1ce016d7cec88628eb6f85

De mooiste surprises voor meisjes.

Het is weer bijna knutsel tijd. Gelukkig is er meer dan genoeg inspiratie als het gaat om surprises voor meisjes....