Ieder jaar is het weer het zelfde liedje, een leuke, gave, stoere outfit voor de schoolfoto, maar het liefst ook nog eentje die past bij de broertjes en/of zusjes die ook mee op de (gezins) foto mogen.
Nu is het niet zo dat de foto’s die uiteindelijk uitgekozen zijn tot (pas) foto de schoonheidsprijs verdienen, ik vind het persoonlijk altijd zwaar tegen vallen. De pasfoto is vaak niet eens mogelijk om ook daadwerkelijk als pasfoto te gebruiken en de rest is zo zwaar overgeposeerd dat je beter gewoon een mooie shoot kunt laten maken. Dus wat doe je met die foto’s? Ik vrij weinig totdat ik dit schoolfotoboek tegen kwam.
Lees hier de blog over de ‘old school’ schoolfotograaf >>
Schoolfoto bestellen, maar wat doe je er mee?
Desondanks zal ik net als menig ander moeder toch altijd maar uit discipline het hele stapeltje bestellen, ach dat is toch leuk voor later. Maar waar laat je die vreselijke foto’s nu toch? Bij mij staan ze in ieder geval niet te pronken op de kast. Ik heb een jaar of drie geleden voor Fay een leuk boek gekocht. Het ‘mijn schoolfotoboek’ hierin kunnen alle (pas) foto’s bewaard worden. Op elke pagina kun je een pasfoto en andere foto plaatsen en dan blijft er nog plek over voor een klassenfoto waarbij je ook kunt schrijven wie er allemaal op de foto staan.
Schoolfotoboek, leuk voor later
Voor later eigenlijk best leuk om eens in terug te bladeren en wanneer het boekje vol is kan deze mooi in ‘de doos voor later’. Hierin bewaren wij de leuke dingen van onze meiden zoals diploma’s, kaartjes, vriendenboekjes etc. De kleine pasfotootjes die je er vaak bij geleverd krijgt gebruiken wij om in de vriendenboekjes te plakken, die komen namelijk ook nogal eens met de dames mee. Zo is uiteindelijk het grootste deel van de foto’s al weggewerkt en blijven er nog net genoeg over om aan de opa’s en oma’s uit te delen, kunnen ze mooi een keertje met kids pronken ;). Je shopt dit handige schoolfotoboek hier.
Bestellen jullie altijd de schoolfoto’s van je kinderen? Zo ja wat doen jullie er allemaal mee?
Hoe gaat het er aan toe op een Franse basisschool? Lees het verhaal van Esther>>