hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Ontwikkeling kind samen douchen papa en mama, moeder-met-schattige-blonde-dochter_1157-14499

Published on december 28th, 2020 | by Kim

0

Samen douchen met papa en mama, do of don’t?

Douchen of in bad is iets wat een dagelijks of om de dag gebeuren is hier in huis. Wanneer de meiden in bad gaan, zetten we ze in de meeste gevallen gezellig met z’n drieën tegelijk erin, maar wanneer er hier gedoucht wordt, doen we dat met z’n vijven tegelijk. Met z’n vijven bedoel ik papa, mama en onze drie meiden. Samen douchen met papa en mama is hier heel gewoon. Wij hebben een grote inloopdouche met 2 regendouches. Hier kunnen we met gemak met zijn allen tegelijk onder. We wassen dan eerst de kinderen zodat ze nog even kunnen spelen op de vloer en daarna onszelf. Dan beginnen we met afdrogen van onszelf en daarna om de beurt de meiden. Zo hebben wij in 20 minuten 5 man weer fris en fruitig!

Lees hier wat onze mama’s allemaal meemaken >>

Samen douchen met papa en mama

Nu is het natuurlijk zo dat de kids niet tot in de eeuwigheid samen douchen met papa en mama. De meiden worden ouder en hoogstwaarschijnlijk breekt er een keer een periode aan dat ze wat meer privacy willen. Ik heb eerlijk gezegd geen idee vanaf welke leeftijd dit ongeveer zal zijn. Tot nu toe lijkt het er nog niet op dat het ze wat uitmaakt. Fay is inmiddels 6 en heeft nog nooit alleen onder de douche gestaan. Altijd wel met papa of mama of beide erbij. Het is met de dikke lange haren van de oudste twee ook nog best een gedoe om dat zelf goed uit te kunnen spoelen. Dus vandaar dat ik het ook nog wel gemakkelijk vind om bij ze onder de douche te staan.

Vanaf welke leeftijd apart douchen?

Maar goed ze bereiken dus ook een keer de leeftijd dat ze dit allemaal niet meer willen. Ergens vraag ik me af of ze me dat rechtstreeks zullen zeggen of misschien moet ik als moeder goed op hun signalen letten. Ik heb eerlijk gezegd geen idee welke leeftijd jullie kindjes ongeveer hebben, wanneer ze alleen onder de douche gaan. En stel dat ze niet meer met papa en mama willen douchen, willen ze dan nog wel samen met de zusjes douchen? Allemaal onbeantwoorde vragen van een moeder met opgroeiende kinderen. Fases waar we nog doorheen moeten en fases die alweer afgesloten zijn. Moeder zijn blijft een ding waarbij je alleen maar op je (moeder) gevoel kunt vertrouwen. En waarschijnlijk is dit een onderwerp waar heel veel verschillende meningen over zijn. Maar wij vinden het fijn zo als het hier nu gedaan wordt.

Hoe ziet jullie badkamer ritueel eruit?

Wel ben ik heel benieuwd naar jullie ervaringen. Dus kom maar op met jullie verhalen, adviezen, tips en laten we elkaar helpen.

Liefs Kim

LEES OOK:

Tags: , , , , , ,
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑