Quality time zonder kinderen? Niet nodig!

20 maart 2018

Regelmatig zie ik het in onze omgeving gebeuren: quality time zonder kinderen. Ouders die hun kroost bij de oppas achterlaten om gezellig wat met z’n tweetjes te doen. Dat kan variëren van dagjes weg tot hele vakanties. Ik moet eerlijk bekennen dat wij sinds de geboorte van onze oudste (5 ½ jaar geleden) nog nooit zomaar een dag ingelast hebben om er zelf op uit te gaan.

Quality time zonder kinderen? Echt niet!

Niet dat ik het iets slechts vind dat mensen dat doen. Ik snap dat sommige dat gewoon nodig hebben, maar wij hebben zelf totaal geen behoefte aan quality time zonder kinderen. Met heel af en toe een avondje zijn wij helemaal tevreden. Noem het burgerlijk of niet, maar de vrije dagen die wij samen hebben besteden wij het liefst met ons hele gezin.

quality time zonder kinderenAls wij bedenken dat het leuk is om eens wat te gaan doen zoeken wij altijd iets uit waar de kinderen het ook naar hun zin hebben. Een dagje dierentuin, pretpark of zwemmen, overal wordt vanuit ons rekening gehouden met de kindjes. Heel af en toe verrassen wij elkaar met een lekker etentje, maar daar houd het dan ook echt mee op en dat vinden wij helemaal prima. Als wij bijvoorbeeld een feestje of iets dergelijks hebben baal ik dat ik oppas voor mijn meisjes moet regelen. Ik ben gewoon graag zelf bij ze.

Gelukkig denkt mijn man er precies hetzelfde over en doet hij ook het liefst dingen met het hele gezin samen. Maar er zullen genoeg gezinnen zijn waar de man er anders over denkt dan de vrouw. Lastig als je elkaar toch tevreden wilt houden,. Het lijkt me namelijk verschrikkelijk om je kindjes tegen je zin in een dag, nacht, weekend of week weg te moeten brengen. Voorlopig houden wij onze uitjes gezellig als gezin. En wie weet als de kids wat ouder zijn dat we eens kiezen voor een Day off..

Lees ook: Mama gaat om Momcation >>
Lees ook: Hoe zorg je voor me-time? >>

Lees meer meisjesblogs op Girlslabel >>

quality time zonder kinderen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chronisch ziek

Mijn leven sinds de diagnose

Sinds de diagnose ( colitis ulcerosa ) in feb ’21 is het elke 8 weken in en uit het ziekenhuis....
Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
mode voor mama damesmode fashion

De mooiste en warmste outfits voor mama

Het is winter en het meest geroepen zinnetje is…. mama ik heb het koud! Ik hoor het mezelf iedere keer...