Kinder picknick Feest!

28 april 2019

De lente straalt haar heerlijke warme zonnestralen op onze huid en wat genieten we ervan! De kinderen kunnen lekker buiten spelen en iets wat we hier heel erg graag doen is… Picknicken. Kleedje, speelgoed en lekkers mee en gaan! Op naar het park, een speelplek, gewoon in de tuin of heerlijk onder de bomen in het bos. Je neemt natuurlijk van alles mee. We hebben een aantal handige items gespot voor een geslaagde picknick! Lunchtrommeltjes voor de boterhammen, een drinkfles die je kan afsluiten voor beestjes en een picknickkleed die je tevens kan gebruiken om je speelgoed in te vervoeren. Als dat niet handig is! Picknicken met kinderen is gewoon een feestje!

Picknicken met kinderen

Picknicken met kinderen, de gele flamingo, tipi, lunchbox, drinkfles kinderen, snackbox, koeltas, rugzak kinderen

Drinkfles

Eetset

Rugzak

Koeltas

Tipi

Snackdoosjes

Lunchbox

Drinkfles

Tips voor een geslaagde picknick met kinderen

Locatie kinder picknick:

Het is meestal geen probleem voor picknicken met kinderen om een geschikte locatie te vinden. Een park in de buurt, een dagcamping, een natuurstrand, kinderboerderij of gewoon in de achtertuin. Kinderen vinden het overal leuk wanneer er een feestje is. Vraag gerust een andere moeder om mee te gaan picknicken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd en kunnen jullie samen de kinderen helpen en een oogje in het zeil houden indien nodig.  Tip: Markeer de plek waar je bent met een hoge vlag of trossen ballonnen zodat kinderen ook van afstand kunnen zien waar je bent.

Leuk voor meisjes >>

Meisjesfeest >>

Spelletjes tijdens de picknick:

Waarschijnlijk zijn de kinderen de eerste tijd zoet met lekker smikkelen, maar het is wel handig om een paar (buiten-) spelletjes van huis mee te nemen.  Je kan divers buitenspeelgoed meenemen waarmee je een parcours uitzet. Alle kinderen spelen om de beurt een paar minuten een spelletje en als de tijd om is schuiven ze door naar het volgende spel. Vergeet niet om ook een vlieger mee te nemen, succes gegarandeerd. Is het lekker warm, dan kun je ook aan de waterspelletjes denken.

picknickmandPicknick eten en drinken:

Het leuke van picknicken zijn de verschillende hapjes en drankjes. Het woord picknick is Frans (pique nique) wat betekent: kiezen uit verschillende hapjes. Er is altijd wel iets wat je lust. Neem bij warm weer voldoende water mee voor iedereen.

En natuurlijk is het super leuk om alles in een echte picknickmand mee te nemen.Leuk kleedje erbij en lekker neerstrijken.

outdoor_play_-_banwood_-_2_kids

Play en Go speelkleed

Kinder picknick hapjes

Heerlijk om diverse hapjes te maken voor de kinderen. Fruit op spiesjes of in een ijshoorntje, groente hapjes als komkommer, tomaat en wortelen lusten de meeste kinderen ook. Maak voor ieder kind een apart snackdoosje. En natuurlijk mogen lekker broodjes niet ontbreken. Hiervoor kun je sandwiches maken, maar ook lekkere stokbroodjes, kleine bolletjes of croissant met een knakworstje ertussen zijn favoriet.

Compleet kinderservies

de gele flamingo, party servies, feest tropical, verjaardag tropical

Party servies is ideaal voor een picknick

kinder picknick hapjes, picknick feest, meisjes verjaardagsfeest

Gezellige Kinder picknick hapjes inspiratie via Pinterest

Lees meer kindermodeblogs >>

Ga naar de Girlslabel Shop >>

Leuke meisjes zomerjassen >>

Hippe meisjes jurken >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

tuinieren-met-kind

Qualitytime met de kids: samen tuinieren

Een van de leukste eigenschappen van kinderen is dat ze over kleine dingen erg verwonderd kunnen zijn. Als ouder is...
1-1

Buitenspelen is ook in de herfst en winter fijn

Ondanks dat de temperaturen in de herfst- en winter maanden flink kelderen, is het nog steeds heerlijk om buiten te...
Ontwerp-zonder-titel-1

101 perfecte meisjes kinderfeestje organiseren

Je dochter is jarig, dus dat moet zeker gevierd worden! Dit doe je natuurlijk met een bijpassend kinderfeestje. Het perfecte...