Zo kies je een lekkere parfum voor jouw tienerdochter

21 oktober 2021

Is jouw tienerdochter binnenkort jarig? Of ben je stiekem al op zoek naar een kerstcadeautje? Dan is parfum altijd een leuk idee! Veel meisjes krijgen vanaf een jaar of 12 meer interesse in lekkere geurtjes. Daarnaast is zo’n flesje natuurlijk hele leuke decoratie voor op hun kamer. In deze blogpost lees je hoe je de juiste parfum voor jouw tienerdochter kunt vinden.

Parfum, eau de parfum, eau de toilette of body mist?

Vraag jezelf eerst af of je daadwerkelijk parfum wil aanschaffen of dat een body mist misschien een betere keuze is. Voor het gemak hebben we de verschillen hieronder even op een rijtje gezet.

Parfum: Parfum bevat van alle type geuren het hoogste percentage alcohol en geurbestanddelen (tot wel 40%). De geur is erg intens, waardoor je vaak maar een paar druppels nodig hebt. Dit pure parfum heeft vaak het hoogste prijskaartje.

Eau de parfum: Een flesje met eau de parfum bevat tot 20% geurbestanddelen. De geur is hierdoor sterk en blijft gemakkelijk een hele dag hangen.

Eau de toilette: Dit is het populairste type parfum. Het is namelijk goedkoper dan de twee bovenstaande opties. Door het lagere percentage geurbestanddelen (tot 10%) vervliegt de geur wel iets sneller.

Body mist: Een body mist of body spray is de minst geconcentreerde variant en hiermee ook de goedkoopste. Door het lage percentage alcohol is de kans op huidirritaties een stuk kleiner. Perfect voor de huid van een tiener! Je moet de geur regelmatig bij spuiten, maar door het kleine prijskaartje is dat geen probleem.

Tip: kijk eens naar het online aanbod van parfumdreams.nl. Hier kun je gemakkelijk zoeken naar het type parfum, filteren op een specifiek merk en jouw budget aangeven.

Welk soort geur voor tieners?

De meeste tieners houden van een frisse, fruitige of bloemige geur. Houd hier dus rekening mee tijdens het shoppen. Hele zware nootachtige of houtachtige geuren zijn vaak een minder goede keuze.

Hippe parfum merken en coole verpakkingen

Eerlijk is eerlijk: bij tieners speelt de verpakking een hele grote rol. Probeer erachter te komen welke merken op dit moment hip zijn. Misschien heeft jouw dochter je wel eens iets laten zien van Instagram of Tiktok. Let anders vooral op het uiterlijk van het doosje en de parfumfles. Welke kleuren passen mooi bij haar tienerkamer? Houdt ze van stoer of juist heel girly? Dit maakt de keuze een stuk makkelijker.

Samen shoppen met jouw tienerdochter

Kom je er echt niet uit? Ga dan gezellig samen (online) shoppen. Dan kan ze zelf een lekker geurtje uitzoeken en scoor je zeker punten bij jouw tienerdochter. Veel succes en plezier!

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

tienerfashion tienmode tienerkleding tieners

De mooiste tienermeiden merken van deze zomer.

Kleine meisjes worden groter en staan niet altijd meer te springen op de zuurstok roze rokjes of tule jurkjes. Tieners...
Miss T kidsoutfit kindermode tienermode kidsfashion girlslabel

Te gekke tiener collectie by Miss-T

Shoppen, lachen, dansen en urenlang kletsen daar is de collectie van Miss-T voor gemaakt. Een te gekke tiener collectie met...
OI000003

Krijg nou tieten!

Wie kent het niet, het tietenlied van kinderen voor kinderen? Ik denk dat menig moeder dit liedje vroeger wel een...