Opruim woede na de vakantie

3 september 2020

Ieder jaar in de vakantie laat ik het even op zijn beloop gaan. De kids knutselen wat raak en verzamelen een lading straatafval. Ook stenen, schelpen en takjes vind ik overal in de speelgoedkasten terug. Ik laat het maar even voor die zes weken om er vervolgens, wanneer ze weer naar school gaan, grondig door heen te ruimen.

5 trucs voor het opruimen van de kinderkamer >>

Opgeruimd huis

Ik ben sowieso van een opgeruimd huis maar ook de speelgoed kasten in de speelkamer houd ik graag netjes en overzichtelijk. Zo heeft alles een vaste plek en hebben alle drie de meiden een lade bak waar ze hun eigen spulletjes in kunnen bewaren. Hier tref ik dan ook de meeste verzamel dingen aan. Propjes papier die absoluut niet weg mogen want dat is een tekening voor die en knutselvelletjes speciaal gemaakt voor weer een ander, de rotzooi stapelt zich dus vooral op.

Tips voor een opgeruimd huis >>

Het liefst zonder kinderen

Veel moeite om het op te ruimen doe ik in de vakantie niet want bij alles wat ik dan aanraak krijg ik gelijk ‘dat mag niet weg hoor’ te horen. Beter begin ik met opruimen wanneer ze vooral niet in de buurt zijn zodat ik het grondig aan kan pakken zonder betweterige kinderen eromheen.

Van babykamer naar stoere meidenkamer >>

Opruim woede

Ik kijk na de vakantie ook meteen even alles na wat niet meer gebruikt word, of waar ze gewoonweg te oud voor zijn geworden. De mooie spullen probeer ik nog te verkopen en de rest gaat naar mijn moeder (voor haar speelgoedbak) of weg. In oktober hebben we namelijk weer een verjaardag dus er komt snel genoeg weer nieuwe aanvulling voor in de speelkamer en ook sinterklaas laat dan niet lang meer op zich wachten.

Dit is voor mij dus het perfecte moment om goed puin te ruimen en alvast te gaan bedenken waarmee de speelkamer weer aangevuld kan worden. En tegen 5 december hebben de meiden hun lijstjes ook alweer klaar met wensen. En zo gaat het cirkeltje ieder jaar rond, verzamelen en weer opruimen.

Heb jij ook wel eens een opruim woede? En hoe houden jullie de speelgoed chaos in bedwang?

Opgebiecht: ik gooi speelgoed van mijn kinderen weg >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Mix en Match de mooiste musthaves van Le Big

Gaat jou hart ook sneller kloppen van mooie stoffen, fancy printjes, glitters, hippe borduursels en kekke kleurtjes. Dan zit je...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....