Op zoek naar een eerste bh’tje voor meisjes

25 maart 2023

Mijn dochter zit inmiddels volop in de puberteit en dat is niet alleen aan haar karakter te merken. Ook lichamelijk verandert er steeds meer bij haar. Alleen een hemdje onder haar kleren is niet meer genoeg dus gingen we op zoek naar een eerste bh’tje. Tja kleine meisjes worden groot…

Shop hier je eerste bh’tje

Wanneer stap je over op een bh’tje?

Wanneer stap je over van een hemdje/topje naar een eerste bh’tje. Allereerst is dat natuurlijk niet leeftijd gebonden. De ene is er al vroeg bij en de ander blijft wat langer plat. Mijn dochter is relatief jong met haar 10 jaar maar er zijn al duidelijke borstjes zichtbaar en ze voelt zich dan ook prettiger met een bh’tje.

Ten tweede voel je zelf vaak wel wanneer je het nodig vind. Als ze pijn gaan doen tijdens het lopen of sporten zou het een goed moment zijn om meer stevigheid te gaan bieden aan je beginnende borsten.

Deze bh’tjes van Boobs en Bloomers zijn perfect voor beginnende borstgroei

Wanneer kies je welke top?

Gelukkig is er voor de jonge meiden heel veel keus in leuke bh’tjes. Van setjes in leuke frisse kleurtjes tot mooie printjes, saai zijn ze in iedere geval niet! Tijdens het sporten zou je er voor kunnen kiezen om een speciale sporttop te dragen. Dat zit vaak een stuk prettiger wanneer je een beweeglijke sport uitoefent.

Wanneer je gaat slapen is het juist prettiger om geen bh te dragen. Kies dan bijvoorbeeld voor een top of een hemdje. Dat slaapt een stuk fijner dan zo’n strakke band om je lichaam.

Rij 1 Ten Cate
Rij 2 Claesens
Rij 3 Chicamala

Waar moet je op letten bij het kopen van een eerste bh’tje

Bij het kopen van een eerste tiener bh is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Denk hierbij aan de juiste maat en pasvorm, een comfortabele stof en goede kwaliteit. De overgang van topjes en hemdjes naar een eerste bh kan voor veel tienermeiden lastig zijn. Het idee dat een bh strak zit, irritante naden en snijdende bandjes heeft, is niet erg fijn. Gelukkig hoef je hier geen zorgen over te maken bij de aanschaf van een meisjes bh’tje er zijn heel veel comfortabele modelletjes te vinden.

Mijn dochter zweert bij de bh’tjes van Chicamala

Meisjes bh zonder beugel..

Waarschijnlijk moet je de eerste weken wel even wennen aan de tiener bh. Dat is echter heel normaal. Wel is het belangrijk dat een bh voor goede ondersteuning geeft. Daarom beginnen veel meiden met een meisjes bh zonder beugel of een bh met zachte cups.

Deze setjes van Claesens zijn ook zo gaaf…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

menstruatie-slips

Getest; Menstruatie slips – Tienermeiden gaan zelfverzekerd de deur uit + kortingscode

Tegenwoordig worden meisjes steeds op jongere leeftijd ongesteld. Waar de gemiddelde tiener in de jaren 1830 op ongeveer hun 17e...
Ontwerp-zonder-titel-1-2

Welk merk condooms is het beste?

Bij het kiezen van een condoom is het belangrijk om de beste kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen. Met zoveel merken...
bh wassen

Dit is hoe je het beste een bh wast

Een bh draag je zo goed als elke dag en waarschijnlijk was je daarom ook regelmatig je bh’s. Uiteraard wil...