Help, mijn oorbel ontsteekt

25 februari 2020

Oorbellen, welk kindje wil ze nu niet, ik denk dat veel jonge meisjes tegenwoordig wel een paar gaatjes in hun oortjes hebben waar een mooi setje bling bling in hangt te pronken. Maar wat als ze pijn beginnen te doen en je tot de ontdekking komt dat de oortjes aan het ontsteken zijn.

Oorpijn

Een paar jaar geleden mocht onze Fay op 3 jarige leeftijd oorbellen laten zetten. Stoer als ze was koos ze een mooi paar roze glimmertjes uit en nam plaats op de stoel. De oorlelletjes werden afgestipt en daarna schoten ze met tweeën tegelijk de gaatjes door. Maanden liep ze met haar roze zweer-diamantjes rond, tot ze van sinterklaas een mooi nieuw setje kreeg. Die moesten natuurlijk gelijk in, dat ging voor een tijdje goed totdat ze begon te klagen over oorpijn.

Wanneer kreeg jouw kind haar eerste oorbellen >>

Oorbel gaatjes ontstoken

Al een paar dagen klaagde Fay wanneer we in de buurt van haar oortjes kwamen. Ik had ook al een paar keer in haar oortjes gekeken maar kon daar echt niks aan zien, tot ze in huilen uitbarsten en zei dat het niet ín haar oor pijn deed maar erachter. Ik kamde haar haren opzij en drukte haar oorlel plat naar voren en toen zag ik het! Het complete achterkantje van haar oorbel (zo’n ding met twee rondjes) was in haar oor gegroeid en zat inmiddels al zo diep dat ik het met mijn nagel heb los moeten peuteren. De tranen rolde over haar wangen en het werd nog erger toen bleek dat de andere kant er precies hetzelfde aan toe was. Ook deze moest losgemaakt worden uit haar velletje.

oorbel gaatjes ontstoken, oorbellen ontstoken, oorlel ontstoken, oorbelletjes

Goed schoonmaken en ontsmetten!

Nadat we de oorbellen los hadden heb ik deze goed met wat alcohol ontsmet en daarna heb ik de oorbelletjes weer terug erin gedaan, dit om dichtgroeien te voorkomen. Ik ging gelijk op zoek naar een alternatief voor deze achterkantjes, eentje die goed stevig blijft zitten maar die niet gaat zweren achter in de oortjes. Bij bijvoorbeeld Hippegirls kun je verschillende losse achterkantjes kopen, handig als je er wat verloren bent maar in mijn geval fijn dat er een alternatief was. Ik koos ervoor om siliconen achterkantjes te kopen.

Ik haalde de oude dopjes eraf, maakte de oortjes weer schoon en duwde er een paar siliconen dopjes op. Deze dopjes gaan er vrij stroef op maar ze blijven daardoor goed stevig op de oorbel zitten. De daarop volgende dagen bleven we de oren nog goed schoonmaken met alcohol totdat het zweertje weer helemaal dicht was. Sindsdien hebben we geen ontstoken oorbel gaatjes meer gehad.

Liefs Kim

 

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...