Nee is oké

8 januari 2020

Hoe vaak komen we als volwassene in situaties terecht waarin we vaak ja zeggen en achteraf bedenken had ik toch maar NEE gezegd. Als we dit als volwassenen al lastig vinden hoe moet dit dan voor een kind zijn?

Nee is oké

Nee is oké is een boekje voor en over kinderen die het lastig vinden om voor zichzelf op te komen op een positieve maar nette manier. Zowel in de veel voorkomende dagelijkse dingen waarop je liever nee zegt maar ook wanneer er sprake is van seksuele intenties. De kinderen worden op een leuke en makkelijke manier (doormiddel van een prentenboekje) voorgelicht over ‘de baas zijn’ over je eigen lichaam.

Vertel kinderen dat ze ook NEE mogen zeggen!

Het boekje gaat over Ties en Lotte die gaan logeren bij opa en oma, hierbij komen ze in verschillende situaties terecht waarbij het woordje NEE aan bod komt. Ties vind het lastig om nee te zeggen en leert van zijn omgeving dat het helemaal niet erg is om voor jezelf op te komen en dat het belangrijk is, wanneer je ergens mee zit, dat je dit eerlijk tegen je papa/mama opa/oma of juf kunt vertellen.

Door het leuke verhaal, de mooie illustraties en de coole uitspraken kun je een eerste stap zetten naar de voorlichting bij jonge kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar. Dit prentenboekje is te bestellen via www.fondsslachtofferhulp.nl (in de webwinkel). Voor €5 inclusief verzenden heb je al zo’n leuk informatief exemplaar te pakken. De opbrengst van het boekje komt ten goede aan slachtoffers van seksueel geweld, dus je helpt er ook nog eens een goed doel mee.

Geef jij je kinderen wel eens voorlichting met betrekking tot seksueel misbruik en weten ze wanneer ze NEE mogen en kunnen zeggen?

Liefs Kim

Nee is oké, slachtofferfonds, sexueel misbruik kinderen

LEES OOK: 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...