Nee is oké

8 januari 2020

Hoe vaak komen we als volwassene in situaties terecht waarin we vaak ja zeggen en achteraf bedenken had ik toch maar NEE gezegd. Als we dit als volwassenen al lastig vinden hoe moet dit dan voor een kind zijn?

Nee is oké

Nee is oké is een boekje voor en over kinderen die het lastig vinden om voor zichzelf op te komen op een positieve maar nette manier. Zowel in de veel voorkomende dagelijkse dingen waarop je liever nee zegt maar ook wanneer er sprake is van seksuele intenties. De kinderen worden op een leuke en makkelijke manier (doormiddel van een prentenboekje) voorgelicht over ‘de baas zijn’ over je eigen lichaam.

Vertel kinderen dat ze ook NEE mogen zeggen!

Het boekje gaat over Ties en Lotte die gaan logeren bij opa en oma, hierbij komen ze in verschillende situaties terecht waarbij het woordje NEE aan bod komt. Ties vind het lastig om nee te zeggen en leert van zijn omgeving dat het helemaal niet erg is om voor jezelf op te komen en dat het belangrijk is, wanneer je ergens mee zit, dat je dit eerlijk tegen je papa/mama opa/oma of juf kunt vertellen.

Door het leuke verhaal, de mooie illustraties en de coole uitspraken kun je een eerste stap zetten naar de voorlichting bij jonge kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar. Dit prentenboekje is te bestellen via www.fondsslachtofferhulp.nl (in de webwinkel). Voor €5 inclusief verzenden heb je al zo’n leuk informatief exemplaar te pakken. De opbrengst van het boekje komt ten goede aan slachtoffers van seksueel geweld, dus je helpt er ook nog eens een goed doel mee.

Geef jij je kinderen wel eens voorlichting met betrekking tot seksueel misbruik en weten ze wanneer ze NEE mogen en kunnen zeggen?

Liefs Kim

Nee is oké, slachtofferfonds, sexueel misbruik kinderen

LEES OOK: 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

De perfecte winter outfit in 2023 ziet er zo uit

Hey fashionista’s! Zoals je wel voelt aan de temperaturen is de winter 2023 weldra in het land. Dat betekent dat...
Ontwerp-zonder-titel

Gezond de winter door met kleine kinderen 

Iedereen met kleine kinderen weet vast wel hoe snel griep en andere ziektes zich kunnen verspreiden in kleuterscholen. Nochtans zijn...
pexels-allan-mas-5623681

De mooiste meisjesmode voor de herfst. Dit worden de trends!

Met de herfst in aantocht is het tijd om de garderobe van je kleine fashionista aan te vullen met de...