Er blijft geen nagel meer over bij deze nagelbijter…

19 juli 2020

Elk kind ervaart wel eens een bepaalde spanning of vind het lastig om bepaalde prikkels te verwerken. De één af en toe en de ander kampt er dagelijks mee. Vaak kan die spanning uitlopen op het bijten van nagels, de achterkant van een pen/potlood of bijvoorbeeld op kleding. Moet jij ook regelmatig tegen je kind zeggen ‘bijt niet op je nagels’ of ‘stop dat ritsje niet steeds tussen je tanden’. Herken jij dit? Dan is dit misschien ook iets voor jouw kind.

Stoppen met nagels bijten

Afgelopen week stuitte ik tijdens een rondje scrollen op instagram op deze pagina. Een pagina gericht op speciale bijt kettingen voor de wat grotere kinderen maar ook voor volwassenen. Blijkbaar komt het nogal eens voor dat je van de spanning een randje van je nagels loopt te kauwen of dat je zonder er bij na te denken weer het touwtje van je sweater in je mond hebt. Ook hier thuis hebben we te kampen met nagelbijters en voorwerp kauwende koters.

nagelbijter, mijn kind bijt nagels, bijtsieraden, bijtketting

Een echte nagelbijter

Fay vreet nog net de vellen niet van haar vingers maar ook haar oortjes van haar tablet hebben het zwaar, ze zijn nog net niet doormidden gebeten. Ik waarschuw dan ook dagelijks maar het helpt totaal niet. Tijdens het thuis huiswerk maken in de coronaperiode merkte ik ook dat haar pen en potlood met regelmaat de pineut waren.

Veel dingen geprobeerd tegen nagelbijten

Voor haar nagelbijten hebben we al wat dingen geprobeerd. Nagels lakken, gellakje erop, bite-x (dat hielp bij mij vroeger ook niet tegen duimen), vingers afplakken met pleisters (ook dat vind ik persoonlijk niet echt een optie) maar niets heeft tot nu toe geholpen.

nagelbijter, mijn kind bijt nagels, bijtsieraden, bijtketting

Dus nu bestelde ik zo’n bijtketting voor mijn kinderen zodat kunnen kauwen maar niet op zichzelf of op andere spullen. Hopelijk krijgen we hierdoor iets meer controle over bepaalde spanningen, concentratie struggels, verwerking van prikkels maar ook voor kinderen met hooggevoeligheid, adhd, add, autisme etc kan dit een bepaalde rust geven.

Er bestaan ook andere dingen die geschikt zijn om spanningen af te nemen genoemd friemel speelgoed. Dat zijn dingen zoals een fidget pad of fidget twister ook de spinner valt onder friemel speelgoed. Ook voor op school hebben ze spullen zoals een kauwdop die je over de achterkant van je pen of potlood schuift.

Bijtketting

Voor de meiden kocht ik dus zo’n bijtketting, met name voor Fay en ik ben dus heel benieuwd of dit ook daadwerkelijk wat voor haar zal doen.

Hebben jullie ook een knauwertje thuis? Misschien is dit dan ook iets om te proberen voor jullie.

Liefs Kim

(op www.bijtketting.nl bestelde ik onze kettingen)

nagelbijter, mijn kind bijt nagels, bijtsieraden, bijtketting
Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

bijtsieraden, kauwsieraden en meer, kauwsieraden

Unieke bijtsieraden voor een betere concentratie

Wat zie je op de afbeelding hierboven? Nee, het is geen LEGO. Dit zijn potloodtoppers. En deze kauwsieraden zijn er...