Mijn jongste kind gaat naar school – een nieuwe fase voor mama …

7 september 2021

Bijna is het zover! Onze jongste dochter mag naar de grote school. Ze staat al maanden te springen en elke keer als we haar zussen weg brengen vraagt ze wanneer ze nu ook eens eindelijk mag? De tijd lijkt voor haar vooruit te kruipen maar voor mij gaat het in eens veel te snel!

Basisschool musthaves >>

Mijn jongste kind gaat naar school

Ik heb eigenlijk bij de oudste twee helemaal niet zo’n last gehad van afscheid nemen, het ging allemaal vanzelf en gelukkig gingen ze met plezier naar school maar nu ik de jongste moet gaan uitzwaaien voelt het ineens veel zwaarder. 9 jaar lang had ik één of twee kinderen bij mij thuis en over een goede maand zijn ze allemaal uitgevlogen.

Mijn jongste kind gaat naar school, nieuwe fase voor mama, jongste kind, mama

Einde van een tijdperk en begin van een nieuwe!

Het einde van een tijdperk en het begin van een nieuwe! Zoals ik al zei is ze al maanden in rep en roer over het feit dat ze naar de grote school mag en net zoals haar zussen toentertijd is ze er helemaal klaar voor. Deze nieuwe fase gaan we dan ook samen tegemoet. We gaan een leuke rugzak voor haar uitzoeken met natuurlijk een beker en lunchtrommel maar ook hebben we de gratis box aangevraagd speciaal voor kleuters die naar groep 1 gaan. Zo kunnen we er samen vast een beetje aan gaan wennen dat ze naar school mag.

Een nieuwe fase voor mama …

En dan voor mij…… Ik krijg naar mijn idee zeeën van tijd maar als ik zo van andere moeders hoor is dat van korte duur en vult die tijd  zich heel snel met andere bezigheden. Sowieso ga ik 1 ochtend inplannen voor sport en misschien ga ik buiten mijn vaste werk uren nog wat flexibel werken. Maar goed we zien het tegen die tijd wel hoe het allemaal gaat lopen. Voor nu geniet ik nog even een paar weken van mijn kleine kruimel.

Liefs Kim

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

schoolspulletjes

Schoolspulletjes voor schattige meisjes

De vakantie begint bijna en dat is een mooi moment om een dagje te gaan shoppen met je dochter(s) om...
Ontwerp zonder titel (2)

Back to school musthaves summer 2022

Na weken van zomerige vakantiedagen is het weer tijd om ons klaar te maken voor school. Zelf ervaar ik het...
bedankt juf, juffenbedankje, juffencadeau,

Bedankt juf voor het fijne schooljaar! Maar wat is een leuk cadeau voor de juf?

Over een aantal weken is het al weer zover: het einde van het schooljaar. En bij het einde van het...