Waarom spelen meisjes graag met typisch meisjesspeelgoed,  zoals poppen en jongens vaker met typisch speelgoed voor jongens, zoals auto’s? Zelfs wetenschappers zijn het hier niet over eens of dit nou aangeleerd of aangeboren gedrag is, maar de meeste ouders kunnen beamen dat de voorkeur van hun meisje toch sneller naar de roze items trekt en bij de jongens gaat de aandacht toch echt meer naar de blauwe voorwerpen en rijdende auto’s. Wij hebben ook een speelgoed top 10 gemaakt met het leukste speelgoed voor meisjes. Meisjes spelen ook graag met poppen, knuffels, Playmobil, LEGO, L.O.L. Surprise, houten speelgoed en leuke knutselspeelgoed sets om zelfs creatief aan de slag te gaan. Waar speelt jouw meisje graag mee?

Meisjesspeelgoed

Meisjes kunnen uren tutten met poppen en make-up. We kunnen het natuurlijk hebben over gender neutraal speelgoed en er zullen zeker ook wel meisjes zijn die met auto’s spelen en jongens die graag met poppen spelen. Maar over het algemeen genomen spelen meisjes toch echt liever met meisjesspeelgoed en jongens liever met speelgoed voor jongens.

Nieuwe favoriet onder de meisjes – Gabby

MAGIC HOUSE GABBY – Ontdek de magische wereld van Gabby en haar schattige kattenvrienden Dit poppenhuis is de gigantische en interactieve replica van het Magic House of Gabby: een grappig meisje met een passie voor katten die geanimeerde avonturen beleeft dankzij haar oneindige fantasie. SHOP HIER

GABBY’S POPPENHUIS – Er is zoveel te ontdekken in dit buitengewone speelgoed poppenhuis met accessoires; kinderen kunnen doen alsof ze piano spelen in de muziekkamer, zichzelf verwennen in de badkamer, een dutje doen in de slaapkamer of naar het dak gaan voor een feestje op de draaiende dansvloer. SHOP HIER


Misschien wil je dochter graag een poppenhuis, maar LOL heeft naast het super grote poppenhuis nu ook een heuse camper. Nou ja camper, het is een Glamper, want zoals iedere LOL fanaat weet houden de LOL poppetjes van luxe en mooie spullen. Dus deze Glamper is van alle gemakken voorzien en staat garant voor uren speelplezier! Het perfecte meisjescadeau!

Leuk meisjesspeelgoed


Meer leuke cadeauinspiratie vind je hier.

Poppen is mijn meisje ook helemaal gek op. Zo hebben wel al diverse BabyBorn poppen en baby Annabel poppen. Iedere pop met zijn eigen functies en aankleding. Bij de meeste poppen merken zijn een heleboel leuke accessoires te verkrijgen zoals kinderwagens, kinderstoelen, badjes, fietsstoeltjes, kleding etc..


Moulin Roty, prachtig nostalgisch speelgoed

Er was eens een klein Frans dorpje in 1972. Twintig vrienden op zoek naar een gezamelijke woon- en werkplek kochten een oude vervallen molen; Moulin Roty. Ze knapte de oude molen op en gezamenlijk ontwikkelden ze de eerste Moulin Roty producten. Een speelgoedauto en een schattig lappenpopje, deze producten werden zo’n succes dat er al snel een hele collectie nostalgisch speelgoed ontstond.


Speciaal voor kleine meisjes

Vintage poppenwagen
Wipstoeltje
Mobiel voor poppenbed
Poppenbedje
Poppenstoel
Pop met teddy jasje
Pop met staartjes
Poppenkleding

Voor de kleine poppen mama’s

Meisjes en poppen is als moeder en kind. De spelbeleving draait om het verzorgen van je eigen baby(pop) Er is dan ook een groot assortiment met diverse poppen en accessoires te koop voor je kleine poppenmoeder. Ga in stijl op pad met een prachtige kinderwagen of buggy en leg je babypop heerlijk te slapen in één van de fijnste bedjes. Vergeet je je babypop niet te verschonen en een frisse set kleertjes aan te doen…


Magische wonderlamp
De kwakzalvers van Kakelenburg
Parrot Digibird
Rugzak met bloemetjes
Stepje
Furreal luipaard
Gaby’s poppenhuis LEGO
Vtech magic lights
Leesboek Rutger, Thomas & Paco

Altijd goed: houten speelgoed >>


Buitenspeelgoed voor meisjes

Modderkeuken
Loopfietsje
Houten speelhuis met glijbaan
Wipwap
Skates
Ringen + rekstok
Skippy unicorn


Speciaal voor grote meisjes

Parfum
Telefoontasje teddy
Oorbellen met bloemetjes
Gellac starterset
Essence adventskalender
Telefoonketting
Ringlamp
Smartwatch
Skincare set 


Buitenspelen met tof buitenspeelgoed

Hoe fijn is het wanneer de kinderen buitenspelen. Je hoort gelach, gegil en geschreeuw om het huis, iedereen heeft plezier. Samen spelen met alle kinderen uit de buurt. Samen spannende avonturen beleven en mooie herinneringen maken voor later. Met de langere dagen, mooier weer en warmer gaat het weer kriebelen om lekker buiten te spelen en daar hoort behalve eigen fantasie ook wel wat leuk speelgoed bij. Bekijk onze selectie van sportief en super leuk buitenspeelgoed voor gegarandeerd veel uren buitenspelen.

Zwembad
Nestschommel
Glijbaan
Speelhuisje
Stoepkrijt
Lichtgevende voetbal
Step met lichtgevende wielen
Mikado meloen
Skippie dier
Rolschaatsen

Buiten spelen is fijn! Bovendien is het goed voor kinderen om in beweging te zijn. Dan kunnen ze hun energie goed kwijt en zo oefenen ze hun motoriek. Het mooie is dat er buitenspeelgoed voor meisjes is voor elk seizoen. In de winter pak je lekker de slee of je schaatsen. In het voorjaar en in de zomer kan je bijvoorbeeld skaten, trampoline springen, je uit leven met tafel tennis of spelen in de zandbak. Wij spotten leuk buitenspeelgoed voor meisjes van alle leeftijden. En wat ook nog eens leuk is; jij hebt plezier tijdens het shoppen en je kind heeft veel plezier tijdens het spelen!

Verschillen speelgoed tussen meisjes en jongens

Er zijn zeker wel duidelijke verschillen tussen meisjes en jongens en zeker niet alleen in het uiterlijk. Het gedrag van jongens is echt een stuk wilder, ruiger en de motoriek is ook goffer te noemen als bij meisjes. Lees ook ons uitgebreide artikel over de het verschil in gedrag tussen jongens en meisjes. Hierin komt ook duidelijk naar voren hoe jongens zich ander gedragen als meisjes. Hierdoor is het meteen ook logisch dat zij de behoefte hebben om met ander speelgoed te spelen.

Lees ook: waar spelen baby’s graag mee 

Meisjes spelen anders versus jongens speelgedrag

Het is niet erg als je kind een voorkeur heeft voor speciaal jongensspeelgoed of meisjesspeelgoed. De meeste meisjes hebben nou eenmaal ander speelgedrag dan hun broertje. Meisjes bedenken graag verhalen waarin de personages lief of verzorgend zijn. Ze kunnen urenlang stilletjes van hun spel genieten. De meeste jongens houden van snelheid, geweld en competitie. Er vliegt nogal wat door de lucht en hun spel gaat vaak gepaard met veel geluid. Natuurlijk heeft de manier van spelen van je kind niet alleen met zijn geslacht te maken, maar ook met zijn karakter. Sommige kinderen zijn nou eenmaal wat wilder dan andere.

Leuk speelgoed voor meisjes

Is het erg? Nee, natuurlijk niet. Waar maken we ons druk om. Laten we lekker ieder kind spelen met de spullen die hij of zij leuk vind, maar menig meisjeshart gaat sneller kloppen bij het zien van al dit mooie meisjesspeelgoed!

Wat is het favoriete meisjes speelgoed van jouw dochter? Met welk speelgoed spelen jouw meiden graag?

LEES OOK: