Waarom spelen meisjes graag met typisch meisjesspeelgoed,  zoals poppen en jongens vaker met typisch speelgoed voor jongens, zoals auto’s? Zelfs wetenschappers zijn het hier niet over eens of dit nou aangeleerd of aangeboren gedrag is, maar de meeste ouders kunnen beamen dat de voorkeur van hun meisje toch sneller naar de roze items trekt en bij de jongens gaat de aandacht toch echt meer naar de blauwe voorwerpen en rijdende auto’s. Wij hebben ook een speelgoed top 10 gemaakt met het leukste speelgoed voor meisjes. Meisjes spelen ook graag met poppen, knuffels, Playmobil, LEGO, L.O.L. Surprise, houten speelgoed en leuke knutselspeelgoed sets om zelfs creatief aan de slag te gaan. Waar speelt jouw meisje graag mee?

cadeau meisje 2 jaar  cadeau meisje 4 jaar  cadeau meisje 6 jaar  cadeau meisje 8 jaar  cadeau meisje 10 jaar

Meisjesspeelgoed

Meisjes kunnen uren tutten met poppen en make-up. We kunnen het natuurlijk hebben over gender neutraal speelgoed en er zullen zeker ook wel meisjes zijn die met auto’s spelen en jongens die graag met poppen spelen. Maar over het algemeen genomen spelen meisjes toch echt liever met meisjesspeelgoed en jongens liever met speelgoed voor jongens.

Misschien wil je dochter graag een poppenhuis, maar LOL heeft naast het super grote poppenhuis nu ook een heuse camper. Nou ja camper, het is een Glamper, want zoals iedere LOL fanaat weet houden de LOL poppetjes van luxe en mooie spullen. Dus deze Glamper is van alle gemakken voorzien en staat garant voor uren speelplezier! Het perfecte meisjescadeau!

Leuk meisjesspeelgoed


Meer leuke cadeauinspiratie vind je hier.

Poppen is mijn meisje ook helemaal gek op. Zo hebben wel al diverse BabyBorn poppen en baby Annabel poppen. Iedere pop met zijn eigen functies en aankleding. Bij de meeste poppen merken zijn een heleboel leuke accessoires te verkrijgen zoals kinderwagens, kinderstoelen, badjes, fietsstoeltjes, kleding etc..


Speciaal voor kleine meisjes

meisjes musthaves, helle girl, meisjes cadeautjes, kidsmusthaves, de leukste meisjesdingen, online meisjes webshop, girlslabel, alles voor meisjes, leuk voor meisjes

Kousen

Nostalgische kinderwagen

Familybag & My first bag & mini traveller koffer

Step

Mama baas mijlpaalkaarten

Banwood loopfiets

Haarknipjes & beauty pakket

Wasrek & keuken & espresso machine & theeservies


Barbie dreamtopia
Houten poppenhuis
Poppenwagen

Kaptafel
Houten weegschaal
Nanana surprise
L.O.L Surprise OMG doll
Karaoke microfoon

Altijd goed: houten speelgoed >>


Buitenspeelgoed voor meisjes


Speciaal voor grote meisjes

Cadeau meisje 10 jaar, tienermeisje, cadeau tiener meisje, tienergirls, tiener cadeau, meisjes

Nieuwe fiets

Oorbellen

BFF boek

Nieuwe tas

Rituals of Holi verzorgingsset

Rituals of Holi 

LOL Surprise poppenhuis

Go Glam nagelstudio


Buitenspelen met tof buitenspeelgoed

Hoe fijn is het wanneer de kinderen buitenspelen. Je hoort gelach, gegil en geschreeuw om het huis, iedereen heeft plezier. Samen spelen met alle kinderen uit de buurt. Samen spannende avonturen beleven en mooie herinneringen maken voor later. Met de langere dagen, mooier weer en warmer gaat het weer kriebelen om lekker buiten te spelen en daar hoort behalve eigen fantasie ook wel wat leuk speelgoed bij. Bekijk onze selectie van sportief en super leuk buitenspeelgoed voor gegarandeerd veel uren buitenspelen.

buitenspeelgoed voor meisjes, speelgoed, buitenspelen

Snoepjes zwembad

Nestschommel

Skippy unicorn 

Trampoline

Springtouw

Klimrek voor binnen en buiten

Duikelrek

Chalktivity springtouw

Glijbaan

Buiten spelen is fijn! Bovendien is het goed voor kinderen om in beweging te zijn. Dan kunnen ze hun energie goed kwijt en zo oefenen ze hun motoriek. Het mooie is dat er buitenspeelgoed voor meisjes is voor elk seizoen. In de winter pak je lekker de slee of je schaatsen. In het voorjaar en in de zomer kan je bijvoorbeeld skaten, trampoline springen, je uit leven met tafel tennis of spelen in de zandbak. Wij spotten leuk buitenspeelgoed voor meisjes van alle leeftijden. En wat ook nog eens leuk is; jij hebt plezier tijdens het shoppen en je kind heeft veel plezier tijdens het spelen!

Verschillen speelgoed tussen meisjes en jongens

Er zijn zeker wel duidelijke verschillen tussen meisjes en jongens en zeker niet alleen in het uiterlijk. Het gedrag van jongens is echt een stuk wilder, ruiger en de motoriek is ook goffer te noemen als bij meisjes. Lees ook ons uitgebreide artikel over de het verschil in gedrag tussen jongens en meisjes. Hierin komt ook duidelijk naar voren hoe jongens zich ander gedragen als meisjes. Hierdoor is het meteen ook logisch dat zij de behoefte hebben om met ander speelgoed te spelen.

Lees ook: waar spelen baby’s graag mee 

Meisjes spelen anders versus jongens speelgedrag

Het is niet erg als je kind een voorkeur heeft voor speciaal jongensspeelgoed of meisjesspeelgoed. De meeste meisjes hebben nou eenmaal ander speelgedrag dan hun broertje. Meisjes bedenken graag verhalen waarin de personages lief of verzorgend zijn. Ze kunnen urenlang stilletjes van hun spel genieten. De meeste jongens houden van snelheid, geweld en competitie. Er vliegt nogal wat door de lucht en hun spel gaat vaak gepaard met veel geluid. Natuurlijk heeft de manier van spelen van je kind niet alleen met zijn geslacht te maken, maar ook met zijn karakter. Sommige kinderen zijn nou eenmaal wat wilder dan andere.

Leuk speelgoed voor meisjes

Is het erg? Nee, natuurlijk niet. Waar maken we ons druk om. Laten we lekker ieder kind spelen met de spullen die hij of zij leuk vind, maar menig meisjeshart gaat sneller kloppen bij het zien van al dit mooie meisjesspeelgoed!

meisjes cadeautjes, meisjesspeelgoed, speelgoed voor meisjes, meisjes cadeau, speelgoed meisje 6 jaar, meisje 7 jaar, meisje 8 jaar, meisjes 9 jaar

Wat is het favoriete meisjes speelgoed van jouw dochter? Met welk speelgoed spelen jouw meiden graag?

LEES OOK: