Meidengezin

2 januari 2018

“Ooh, weer in verwachting? Eindelijk eens een jongen?”
“Nee, weer een meisje.”
“Tjee, arme papa!” meidengezin

Waarom moet dat laatste zinnetje er altijd achteraan geboerd worden? Papa is niet zielig, papa is heel erg trots! Trots op zijn meiden en trots op onze ongeboren mini, dat óók een meisje gaat worden. Papa wist namelijk heel goed waar hij aan begon toen we voor een derde gingen. Je hebt geen keuze, je krijgt wat je toekomt! En ja, wij grappen er zelf regelmatig over dat papa het niet in zich heeft om een jongen te maken, maar we zijn zielsgelukkig met ons meidengezin! Ook vrienden en familie grappen er regelmatig op los en geven zelfs tips ‘hoe een jongen te maken’ en wij lachen hier smakelijk om mee.

Meidengezin

We hebben het er regelmatig samen over. Over hoe het dadelijk zal zijn met drie meiden in huis. Onze oudste is een dametje met behoorlijk wat pit en een eigen willetje. Onze jongste is een vinnige met nóg méér pit! Wat zal die derde dan wel niet voor karakter hebben? Misschien een keer een prinsesje? Of nog zo’n diva met allures? Ik ben heel benieuwd naar hoe de meiden het samen gaan doen.

Zussenliefde

Ikzelf kom ook uit een meidengezin en weet als geen ander dat het niet alleen maar rozengeur en maneschijn is en dat er behoorlijk wat afgekat kan worden. Ondanks dat het er af en toe flink op kon knallen bij ons thuis, zijn we nu een soort van drie musketiers en kunnen we niet zonder elkaar. Zonder mijn zussen zou ik diep ongelukkig zijn.

Het enige wat ik als moeder kan hopen is dat ik en Sander voor onze meiden net zo’n fijne thuis basis zijn als dat mijn ouders voor mij en mijn zusjes waren. Met gekat en samen spelen, met een lach en een traan, met regels en soms wat vrijheid, maar vooral eerlijkheid en respect! Zo hoop ik onze meiden op een weg naar volwassenheid te kunnen begeleiden en dat ze later met z’n drieën, net als ik en mijn zussen, terug kijken op een fijne jeugd!

Lees meer blogjes van meidenmama’s >>
Of lees juist blogs van jongensmama’s >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...
vader dochterband, vader dochter, vader dochter liefde, papas meisje

De bijzondere band tussen vader en dochter

Vaak hoor je dat dochters papa’s kindjes en jongens mama’s kindjes zijn, doelend op de hechte en bijzondere band tussen...
thuisblijfmoeder, werkende moeder, werk, moeder, meisjesmama, chagrijnige thuisblijfmoeder

Chagrijnige thuisblijfmoeder

“Nee mama, neeheeheee je mag niet weggaan. Je moet bij mij blijven, ik wil hier niet blijven. Jij mag niet...