Meiden boeken die populair zijn: Krabbelheks, kattebel in de klas

19 juni 2021

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zo ook in kinderboeken land, want tjonge jonge wat is er toch veel te vinden. Ik was vroeger een echte boeken worm en ergens hoop ik dat mijn kinderen dat ook worden. Er is niets zo fijn dan je hoofd leeg maken met een fijn verhaal. Om mijn oudste dochter te stimuleren ging ik opzoek naar de leukste meiden boeken.

Krabbelheks, kattebel in de klas

Fay koos dit keer een boek van Inky Willis genaamd ‘Krabbelheks – Kattebel in de klas’. Zodra Fay het boek zag werd ze razend enthousiast, de kaft heeft een vrolijke uitstraling dat meteen aantrekt om eens door het boek te bladeren.

Krabbelheks leest heerlijk volgens Fay!

Even snel door het boek gebladerd te hebben werd ze steeds enthousiaster! De opmaak van de pagina’s is al een plaatje op zich. Door de vele grappige illustraties en de leuke opbouw van de leesttekst is dit boek zelfs uitnodigend voor de kids die niet zo graag lezen. Omdat er geen grote lappen tekst over de bladzijdes uitgetypt zijn maakt dat het lezen een stuk aantrekkelijker.

In het kort: Het boek gaat over Milou, haar vriendin gaat verhuizen en dat vind ze alles behalve leuk! Maar dan ontdekt ze op school in haar pennenbakje een klein papieren heksje, Kattebel. Kattebel houdt van kattenkwaad en brengt Milou telkens in de problemen maar ondanks dat worden ze ook vriendinnen. Samen proberen ze Cato op school te houden, maar lukt dat ook?

Dit super leuke boek is uitgebracht door uitgeverij Billy Bones en je koopt hem voor €15.99. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en valt onder het niveau makkelijk. Het boek bevat 212 pagina’s. Dus ben je op zoek naar iets waar veel humor inzit of houd je een beetje van kattekwaad dan is dit zeker een leuk boek om eens te lezen.


Nog meer populaire meiden boeken

Dagboek van een Muts

De boekenreeks Dagboek van een Muts is echt een aanrader voor de meiden. De hoofdrolspeelster Nikki Maxwell neemt je mee in haar dagboek geheimen. Ze schrijft over de dingen die ze mee maakt, over haar blunders, over haar aarstvijand MacKenzie en nog veel meer. In deze reeks zijn 15 boeken verschenen.

Heksje Lilly

De boeken van Heksje Lilly worden hier ook heel graag gelezen. Er zijn 18 boeken verschenen in deze reeks en ze gaan allemaal over Het kleine heksje Lilly. Lilly is uitgekozen door de geheime heks Surulunda om haar opvolgster te worden en daardoor heeft ze een toverboek met allemaal toverspreuken. Lilly neemt je mee in haar heksen avonturen. ( Er zijn ook enkele films van Heksje lilly verschenen)

De Gorgels

Deze leuke boeken van Jochem Myjer nemen je mee op avontuur met de Gorgels. Gorgels, kleine wezentjes die alleen met superogen te zien zijn. Ze slapen overdag en waken snachts over hun mensenkinderen. Lees mee over Melle en zijn Gorgel Bobba.

De regels van Floor

De boekenreeks De regels van Floor gaat over Floor. Floor vind dat kinderen zelf regels mogen maken en doet dat dan ook volop. De regels die ze bedenkt zijn vaak erg handig, dat is ook maar goed want het leven is al ingewikkeld genoeg!

Nou dit waren onze meiden boeken tips die wij ontzettend leuk vinden. Wij zijn benieuwd naar jullie tips.

Liefs Kim

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20230218_164520

Moestuin, supersimpel moestuinieren

Je zou graag een moestuin willen? Kijk je al op Instagram en Pinterest naar die perfecte moestuinen maar heb je...
meisjeskleding, kinderkleding, favoriete meisjesmerken, meisjeskledingmerk, meisjesmerk, girlslabel, meisjes kledingmerk

De leukste leesboeken voor meiden volgens Fay, Jez en Vie

De kinderboekenweek is weer begonnen dus er word extra tijd besteed aan het (voor)lezen van kinderen. Dat lezen belangrijk is...
tiktok hack kinderboek

Boekreview – De TikTok Hack

Wat zou jij doen als jouw TikTok-account wordt gehackt? Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans! Een avontuurlijk verhaal...