hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs mannen en huishouding, helpt jouw man mee in het huishouden, mamablog

Published on juni 17th, 2018 | by Kim

0

Man in the house…

Mannen en huishouding, hoe is de verdeling bij jullie? Als ik het mag geloven van vele dames in mijn omgeving, heb ik heel veel geluk met mijn man. Daarmee duidt ik in dit geval op de onderlinge rolverdeling binnen ons huishouden. Mijn man doet namelijk best veel en dat is niet omdat ik hem dat zozeer opdraag maar omdat we er samen voor kiezen om het op deze manier te doen. Mijn man is daarin zelf gelukkig ook heel stellig en zegt zelf dan ook ‘het zijn ONZE kinderen en het is ONS huis dus daar draaien we samen voor op’. Klinkt naar mijn idee behoorlijk vanzelf sprekend maar als ik dus vriendinnen, collega’s enz mag geloven dan is het zo vanzelfsprekend nog niet!

Mannen en huishouding

Tja en wanneer doe je het als koppel goed? Ik denk dat het bij iedereen sowieso anders is, ook zijn het meestal de mannen die er een fulltime baan langshouden en dus ook veel minder thuis zijn. Mijn man werkt Maandag, dinsdag ochtend, woensdag, donderdag en vrijdag. Op Dinsdag middag en zaterdag is hij dus bij de kinderen. Vanaf dat onze oudste geboren is heeft hij gezegd een papa middag te willen. Dit werd de dinsdag middag en een paar jaar later kwam daar de zaterdag bij.

Verdeling huishouden

Ik werk zelf drie dagen in de week (dinsdag, vrijdag, zaterdag) en ben dus het meeste thuis. Vanzelfsprekend neem ik het meeste huishouden op me zoals poetsen, bedden verschonen en de was. Maar daar waar mijn man een handje kan helpen doet hij dat. Heel vaak is hij namelijk de gene die ook even een wasje aanzwengelt. Op de dagen dat hij (eerder) thuis is zorgt hij voor het avond eten. De avonden dat ik van huis ben doet hij gerust alle 3 de kids in bad en legt ze vervolgens alleen op bed.

Wie doet de rotklusjes in huis

Als ik op dinsdag en zaterdag van het werk thuis kom heeft hij vaak alles al gestofzuigd en gedweild. Ook verschillende ‘rot’ klusjes neemt hij op zich. De ovens reinigen, koffie automaat ontkalken, douche putjes uitplukken. Klusjes als vuilnis en oud papier doen we samen, net wie de volle zak of doos treft ruimt hem op.

De rolverdeling over de kinderen gaat hier al evenzo. Als er in de nacht één van de kids wakker word om te plassen of het tutje kwijt is staan we om de beurt op. Of als het voorkomt dat er een bedje onder gespuugd word pakken we beiden een taak op ons, één het kind en de ander het bed.

De enige klusjes die dus echt meestal voor mijn rekening komen zijn poetsen en de grote boodschappen, deze doe ik overigens liever zelf, verder is het hier dus behoorlijk gelijk qua rolverdeling.

Hoe gaat dit bij jullie thuis, helpt jullie man veel mee in het huishouden?

 

Ga naar de Girlslabel Shop >>

Leuke meisjes zomerjassen >>

Hippe meisjes jurken >>

Badpakken en bikini’s voor meisjes >>

 
Comments are closed.

Back to Top ↑