hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Mama blogs mama blunder, mamablog, Wolkjes-aankleedkussen-roze-gras-onder-je-voeten

Published on juli 21st, 2019 | by Wiljo

0

De allergrootste mama blunder ooit? Of kan het nog erger?

Ik vraag me af, wat is jouw allergrootste mama blunder? Je hebt er vast al een aantal gemaakt. Ik ook hoor, zo heb ik mijn dochter wel eens met ‘bananenvoeten’ naar school laten gaan. Je weet wel, schoenen verkeerd om. En mijn zoon heeft wel eens zure melk moeten drinken en heeft per ongeluk een lik dagcrème gegeten toen hij 1 week oud was.

Maar mijn allergrootste blunder? Ik heb na 4 jaar nog het schaamrood op mijn kaken staan. Heb zelfs de huisartsenpost gebeld die avond. Lees en voel met me mee.

Misschien herken je dit wel

We hebben allemaal wel eens zo’n dag of zelfs dagen. Dit was zo’n week. Ik had zelf een keelontsteking en voelde me alles behalve fit. Mijn dochtertje van, toen, een maand of 6 kreeg tandjes. Ze had er koorts van en al 3 nachten op rij hield ze me wakker. Die avond had ik haar lekker in bad gedaan en met haar rode koortswangetjes lag ze op het aankleedkussen. Ik deed haar luier om en haar romper aan. Daarover kwam haar pyjama. Maar oh nee, ik was haar zetpil vergeten. En die wilde ik haar echt geven. Ze had koorts en het middeltje dat ik op haar tandvlees smeerde, werkte niet genoeg om de pijn tegen te houden.

Als de vermoeidheid overneemt

Met mijn vermoeide hoofd had ik eigenlijk geen zin om haar weer uit te kleden voor de zetpil. Ik deed haar romper en luier wat opzij en probeerde de pil in haar billen te duwen. Op dat moment was de kleine dame het zat en begon flink tegen te stribbelen. En toen… was ik de zetpil kwijt. Waar ging hij heen? Ik trok alsnog alles uit maar de pil was weg. Is hij nu wel haar goede gaatje ingegaan, vroeg ik mezelf af? Ik wist het echt niet. Kan het kwaad als dat ding de verkeerde in is gefloept? Alles ging door me heen en ik wist zeker dat ik de slechtste moeder ooit was.

De mama blunder met de dokter gedeeld

Ik kon wel janken. Ik wist bijna zeker dat hij niet het juiste gaatje in was gegaan, of gleed hij zo makkelijk omdat haar billen nog wat vochtig waren na haar bad? Hij gleed namelijk echt weg. Maar ik zag ook niks in haar spleetje (of poes, flamoesje, frutje of vagina, geef het beestje maar een naam). Ik wist niet wat ik moest doen. Ik kon toch moeilijk met mijn vinger gaan voelen waar dat ding gebleven was.

Wat nu? Ik besloot de huisartsenpost te bellen. Ik schaamde me vreselijk rot. Hoe kon dit nou gebeuren.

Gelukkig kon het weinig kwaad zei de mevrouw van de huisartsenpost. Zo’n pil lost ook wel op in de vagina en zelfs daar zou de werkzame stof in de bloedbaan terecht komen, hooguit dat het iets minder zou werken.

Tot op de dag van vandaag weet ik niet zeker welke kant de zetpil op is gegaan. Ik weet wel dat ze die nacht prima geslapen heeft en dat ik nooit meer een zetpil even snel langs de romper in heb proberen te brengen. Wekenlang heb ik me naar gevoeld en nu, na 4 jaar kan ik een beetje om lachen. Mijn les had ik wel geleerd die dag.

Wat is jouw grootste mama blunder geweest?

oops-bericht-comic-bubble-speech-cartoon-uitdrukking-illustratie-op-grijze-achtergrond_23-2147910157mama blunder, mamablog

Blogger Carola vertelt over het verloren vriendschappen door onbegrip >>

Laat je dochter ‘smilen’ met deze speelgoedtips >>

 

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑