Leren lezen met deze boekjes is te gek!

29 maart 2023

Op school leren alle kinderen vanaf groep 3 lezen. Lezen leren we omdat we dit iedere dag, waar dan ook nodig hebben. Met de ‘ik leer lezen‘ boekjes van Zwijssen kun je je kind boekjes aanbieden die passen bij hun leeftijd, leesniveau en interesses. Wij mochten 2 boekjes uitzoeken om te kijken wat wij van deze boekjes vinden. Lees je snel verder?

Beginnen met de basis leren lezen

Bij ons op school beginnen ze in de kleuterklassen al met het benoemen en leren van afzonderlijke letters. Iets wat een begin is op de leeslessen die ze in groep 3 gaan krijgen. Veel kindjes kunnen daardoor in groep 3 al sneller en makkelijker mee omdat een deel van de letters al geleerd is.

Leesniveaus

Onze twee jongste dames zijn druk bezig met die fase van lezen. Jez zit in groep 4 en leest goed op niveau mee, zei koos daar om het boek ‘Wij zijn piraten‘ met leesniveau E4. Dit boek gaat over Michiel die nieuwe buren krijgt en dit zijn piraten!

Op een dag hoort michiel kabaal buiten. Als hij gaat kijken, gelooft hij zijn ogen niet. Naast hun huis staat een houten bouwwerk. Het lijkt wel een schip. Maar dat is nog niet eens het vreemdste. Zijn nieuwe buren zijn namelijk piraten!

Vie zit nu nog in groep 2 maar kan dadelijk als start van groep 3 mooi beginnen met haar boekje. Ze koos voor ‘voor wie is die doos‘? Deze valt onder de categorie AVI START. Natuurlijk wilde ze het boek toch ‘zelf lezen’ en door de prachtige illustraties kwam haar verzonnen verhaal, aardig dicht in de buurt van het werkelijke verhaal. Vond ik best knap!

Haas holt door het bos. Op haar kar ligt een doos. Die moet naar das. Haas komt bij het hol van das. Hier is je doos, zegt ze. Maar de doos voor das is weg…

De boekjes zijn voorzien van prachtige illustraties, wat het lezen meteen heel aantrekkelijk maakt. Door dat we verschillende leesniveaus hebben in de boekjes kunnen we de verschillen goed zien.

Ervaring met ‘ik leer lezen met Zwijssen’

Het boekje van Vie bevat heel veel mooie tekeningen en kleine stukjes tekst. Ook is de tekst groot waardoor dit prettig leest voor beginners. Jez haar boek heeft daarentegen veel meer tekst en met kleinere letters waardoor de uitdaging natuurlijk ook wat groter word. Wij zijn erg enthousiast over deze boekjes.

– Leren lezen met deze boekjes is te gek! –

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

tiktok hack kinderboek

Boekreview – De TikTok Hack

Wat zou jij doen als jouw TikTok-account wordt gehackt? Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans! Een avontuurlijk verhaal...
vtech toverboek woordenschat taal ontwikkeling

Mijn interactief woordenboek + winactie.

Is kennismaken met woordjes een saaie bedoeling? Welnee joh! Vtech maakt ook daar een spannende ontdekkingsreis van met ‘Mijn interactief...
tijdschrift tina meiden okki bobo linda lifestyle lezen

De leukste tijdschriften voor kleine en grote meiden

De zomer komt eraan en wat is er fijner dan met een leuk tijdschrift in de tuin in een hangmat...