L.A.M.A van 999 games

3 januari 2022

Al van vroeger uit zijn wij beide opgegroeid met (bord)spellen. We vinden het nu allebei nog steeds erg gezellig om er een spelletje bij te pakken, samen of met vrienden en vinden het ook leuk om dit over te brengen naar onze meiden. Met regelmaat pakken we er dus een spelletje bij en dit wisselt zich af met een bordspel of bijvoorbeeld snelle kaart of dobbel spelletjes. Dit keer is het het LAMA spel van 999 games.

Van 999 games kregen we 2 gave spellen toegestuurd om uit te proberen. Een kaartspel en het dobbelspel Clever. Hieronder volgt het kaart spel L.A.M.A:

lama spel, lama kaartspel, lama spel review, lama 999 games

L.A.M.A (Leg Alle Minpunten Af)

Bij het spel LAMA krijgt elke speler 6 kaarten in zijn hand gedeeld. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk je hand leeg speelt en zoveel min mogelijk fiches verzameld. De rest van de kaarten vormt de afraap stapel. Na het delen draai je 1 kaart open naast de aflegstapel en dan kan het spel beginnen.

De kaart die open ligt bepaald wat er gespeeld gaat worden, je mag alleen een gelijke kaart of een hogere kaart opgooien. Let op deze kaart mag maar 1 cijfer hoger zijn! Na een 6 mag een lama opgegooid worden en na een lama weer een 1 zo speel je steeds rond tot je zoveel mogelijk of alle kaarten uit je hand gespeelt hebt. Wanneer de eerste zijn hand leeg speelt is het spel direct over. De rest telt zijn minpunten en pakt hiervoor fiches. Wanneer iemand past mogen alle andere spelers de kaarten afleggen die zij op dat moment nog in de juiste volgorde kunnen spelen. Daarna worden alle minpunten geteld. Bij 40 minpunten (fiches) is het spel afgelopen.

Gemiddeld ben je met één rondje een paar minuten bezig, dat hangt een beetje af van hoeveel spelers er mee doen. Tot het einde, dus dat iemand 40 minpunten heeft, duurt het ongeveer 20 min tot een half uurtje.

lama spel, lama kaartspel, lama spel review, lama 999 games

Wat vinden wij er van?

Het spel is van 2 tot 6 spelers en vanaf ongeveer 8 jaar. Omdat wij regelmatig met z’n tweeën een spelletje doen is het van belang dat het ook dan uitdagend is. Dat is L.A.M.A zeker! We zijn fan van snelle kaart spelletjes en deze hebben we met plezier aan onze collectie toegevoegd. We hebben het spel dan ook al regelmatig gedaan omdat het zo makkelijk speelt. De uitleg is simpel en wanneer we er echt niet uitkomen kijken we altijd even op youtube bij de spel uitleg van 999 games, dan snap je het zeker!

Houd Girlslabel in de gaten voor nog veel meer leuke spelletjes voor jong en oud!

Liefs Kim

lama spel, lama kaartspel, lama spel review, lama 999 games

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

smartgames jumpIN' spelletjes denkspelletjes girlslabel leuke spelletjes

SmartGames JumpIN’ Limited Edition

Help de konijntjes om zich al springend te verstoppen. Laat de konijnen over vossen, andere konijnen en paddenstoelen springen totdat...
Fijne dag! Hartelijke groet, Colinda Rutten Owner BOYSLABEL & GIRLSLABEL & BABYLABEL +31 [0]6 41 280 229 www.boyslabel.com www.girlslabel.com www.babylabel.com image002.jpg, 999 games, clever, dobbelspel

Review Clever van 999 games

Al van vroeger uit zijn wij beide opgegroeid met (bord)spellen. We vinden het nu allebei nog steeds erg gezellig om...
Surprise Monopoly

Surprise, Surprise… L.O.L. Surprise Monopoly

Heel lang geleden haalde mijn moeder haar Monopoly uit de kast. Het was al een oud spel, ze had gekregen...