Kriebeldiertjes…

10 september 2017

Mijn hele hoofd jeukt al bij de aller eerste gedachte hieraan, tja bij wie niet? En nu de scholen weer begonnen zijn, zal er overal massaal gecontroleerd worden. Echt waar moeders, dit is het leed dat hoofdluis heet! Bij bijna elk kind komt het wel eens voor of gaat het ooit komen. Je hoofd loopt over van chaos. Wat te doen bij hoofdluis? Waar begin ik?! Om jullie allemaal een hart onder de riem te steken; je kunt er ook weer vanaf komen. En hoe? Dat ga ik jullie vertellen. Er zijn natuurlijk honderden baker praatjes om hoofdluis te voorkomen en te bestrijden, maar wat is nu echt het meest effectief!

Ik als kapster kom ze natuurlijk regelmatig in ‘real life’ tegen. En geloof me: ik heb al veel soorten en maten gezien. Als je denkt dat het niet erger kan, spant er uiteindelijk toch iemand anders weer de kroon! Zo groot als fruitvliegjes zijn we ze al tegen het gruwelijke lijf gelopen! Het enige dat wij op zo’n moment kunnen doen, is de klant goed voorzien van advies. De knipbehandeling gaat dan ook niet door, te groot besmettingsgevaar!

Wat te doen bij hoofdluis?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat er zit. Luizen, neetjes of beide? Controleer de hoofdhuid en het haar dus goed. Dan volgt de behandeling. De slogan van het RIVM luidt: ‘Luis in je haar, kammen maar’. Kammen is dus het allerbelangrijkst. Gedurende twee weken lang kam je het haar iedere dag met een luizenkam! Het is even een klusje, maar alleen hierdoor verwijder je alle luizen. Het beste is om in combinatie met het kammen een luizenbestrijdingsmiddel te gebruiken. Behandel als eerste je haar en vervolg dan met twee weken kammen en eventueel daarna nog eens behandelen.

Ik hoop voor alle moeders dat ze de kriebeldieren fase heelhuids door gaan komen. En als tip wil ik meegeven: ga niet eerst al die goedbedoelde tips en bakerpraatjes volgen. En ga niet in de weer met azijn, mayonaise olie, boter, citroensap of vaseline. Maar pak het gewoon meteen goed aan! Dus; luis in je haar, kammen maar!

Voor iedereen die er toch in aanraking mee komt TOY TOY TOY…..

 

Voor een uitgebreide uitleg over het kammen van het haar en overige info betreft hoofdluis zie: rivm.nl

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Back2school, back to school, nieuwe schooloutfits, meisjeskleding winter 2018-2019, girlslabel

De eerste schooldag!

Die eerste schooldag na de zomer. Hij voelt speciaal. Het is ieder jaar mijn 1 januari. Als kind had ik...
mom-shaming

Lieve mama’s, hou op!

De kerstvakantie is een moment om terug te kijken en uit te kijken naar het nieuwe jaar! Terugkijkend viel het...
Smartphonehoesjes girls

Trendy musthaves om het nieuwe schooljaar mee te starten

Het is fijn om iedereen weer te zien en verhalen uit te wisselen over de zomervakantie. Samen foto’s bekijken en...