hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs klusjes voor kinderen

Published on februari 2nd, 2018 | by Kim

0

Niks mis met kinderen klusjes laten doen

Laatst kwam ik een keer een afbeelding op het internet tegen met een lijst voor klusjes voor kinderen. Gerangschikt op leeftijd en wel. Ik moet toegeven dat ik hier de kindjes ook wel eens wat klusjes laat doen en eerlijk gezegd vind ik ook niet dat daar wat mis mee is. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je de kinderen laat doen, niet alles vind ik gepast. Waarschijnlijk zijn er tal van meningen van wie wél vindt dat zijn kind iets in het huishouden moet doen en een ander vind het ‘kinderarbeid’. Ik denk dat het in zeker zin ook een bijdrage kan zijn op latere leeftijd en dat de kids er zeker niet slechter op worden om eens een handje te moeten helpen.

Bij sommige leeftijden stonden dingen tussen die ik dan weer een beetje bizar vond. Zo staat er bij de 2-3 jarige ‘plinten afstoffen’ en ‘handdoeken opvouwen’. Dat zijn dan weer klusjes die ik mijn kind niet laat doen. Voorbeelden van waar mijn kinderen thuis een handje bij helpen zijn;

klusjes voor kinderenVoorbeelden van klusjes voor kinderen

– Speelkamer opruimen
– Eigen vuile was in de mand gooien
– Af en toe de hond water en brokjes geven
– Spulletjes halen/aangeven zoals luiertjes
– Zelf een bord en bestek op tafel leggen
– Schooltasjes zelf leeg maken en opruimen
– Bedden ’s ochtends open slaan
– Schone sokjes en ondergoed zelf in de kasten leggen

Voornamelijk dus kleine licht gewicht klusjes voor kinderen. Soms willen ze ook gewoon uit zichzelf mee helpen met dingen. Jez wil bijvoorbeeld altijd mee helpen poetsen en dan het liefst ook met een natte doek. Vaak laat ik ze dan de speelkamer een beetje poetsen of de deuren, gewoon simpele dingetjes. Fay vind het juist leuk om met de stofzuiger rond te gaan. Vaak is dit maar van korte duur, maar ik laat ze dan maar even heen doen. Zo leren ze ook dat niet altijd maar alles vanzelf gaat en dat er thuis ook gewoon gewerkt moet worden. Naar mate de dames ouder worden zullen de klusjes aangepast en misschien ook wat meer worden. Maar tot die tijd vind ik dit lijstje meer dan genoeg en moeten ze vooral genieten en spelen.

Helpen jullie kindjes ook mee in het huishouden?

Lees ook: ‘zo moeder, zo dochter’ >>

klusjes voor kinderen

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑