Happy memories!

15 mei 2020

Elke ouder vind het leuk om bepaalde momenten of fases van zijn of haar kind op foto vast te leggen. We hebben alleen niet allemaal de tijd en zin om het in een mooi fotoboek te bundelen, al zijn tegenwoordig veel sites die zo’n boek compleet zelf invullen. Ikzelf vind het altijd fijn om bepaalde gebeurtenissen bij elkaar op één pagina te hebben staan en een stukje tekst of datum toe te voegen, uiteindelijk ben ik dus vaak uren met zo’n boek bezig.

Bekijk ook deze mooie wandfoto’s van je kinderen >>

Van ieder kind een eigen fotoboek

Van elk van mijn dochters probeer ik ieder jaar een boek te maken. Inmiddels lig ik ver achter met het bundelen van alle mooie foto’s en stel ik die lange klus steeds vaker uit. Niet handig want het word alleen maar meer werk om het bij te werken en ook niet alles staat meer vers in het geheugen om de juiste tekst of datum toe te passen. Dat laatste is gelukkig vaak bij fotobestanden al opgeslagen, dat scheelt een hoop nadenken.

kinderfoto's bewaren, foto's van je kinderen

Kinderfoto’s bewaren

Omdat het zoveel werk is en ik er niet altijd zin in heb, heb ik bedacht om maar tot een bepaalde leeftijd fotoboeken te gaan maken en alle (overige) foto’s van de kinderen ga ik bewaren op usb stickjes. Zo kunnen ze er later zelf nog doorheen kijken en kunnen ze zelf kijken wat ze er uiteindelijk mee willen doen.

Zorg voor een goede backup

Ik ga sowieso geen foto’s meer op de laptop bewaren aangezien er nu voor de tweede keer een laptop hier gecrasht is en ik er nog steeds op hoop dat ze mijn foto’s terug kunnen halen. Dit is ook één van de redenen waarom ik alles op stickjes ga zetten. Ik baal nu ontzettend omdat ik vooral van Vie nog nauwelijks fotoboeken heb kunnen maken. Met een beetje pech ben ik ook alle mooie momentjes kwijt zoals de eerste keer dat ze geknipt werd, haar eerste dagje peuterspeelzaal en nog heel veel andere leuke herinneringen.

Je zou zeggen dat ik na die eerste keer mijn lesje wel al geleerd had maar niets is minder waar. Toen verloor ik alle babyfoto’s van Fay en nu het grote deel van Vie haar leventje aan foto’s. Super dom om toen niet meteen een andere oplossing in acht genomen te hebben maar nu ga ik het écht doen!

Hoe bewaren jullie alle mooie herinneringen van jullie kinderen? Heb je handige tips? Laat het me alsjeblieft weten in een reactie hieronder.

Liefs Kim

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

fotoboek, fotoalbum, ieder jaar een nieuw fotoboek maken, fotoboek maken, herinneringen bewaren

Fotoboeken drama

Foto’s maken van je kinderen, wie doet dat nu niet graag? Mooie momenten als herinnering vast leggen voor later. Maar...