hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs kinderbijslag

Published on maart 26th, 2020 | by Kim

0

Kinderbijslag = Pay-day!!

1 april is het weer zo ver! Nee geen grap, deze dag komt de uitbetaling van de kinderbijslag. Iedere (verzekerde) Nederlander met kinderen onder de 18 heeft hier recht op. Het SVB betaald per kind, per kwartaal een bedrag uit om je tegemoet te komen in de kosten voor je kinderen.

Je kunt dit ook dubbel aanvragen >>

Kinderbijslag

Heb je dus één kind dan krijg je daar een bedrag voor maar heb je bijvoorbeeld drie kinderen dan krijg je voor alle drie de kinderen uitbetaald. De bedragen die je ontvangt zijn in leeftijden opgedeeld.

Voor dit jaar (2020) zijn dit de kinderbijslag bedragen per kwartaal.

0 t/m 5 jaar €221.49
6 t/m 11 jaar €268.95
12 t/m 17 jaar € 316.41

Wanneer je kind 18 word stopt de kinderbijslag. In bepaalde gevallen gelden er andere regels. Deze zijn te vinden op de website van de SVB.

Extraatje op je rekening

Het is natuurlijk erg lekker wanneer je dit extraatje op je rekening gestort krijgt en in ons geval 3x dus dat bedrag telt aardig op. Wij laten dit ook altijd op onze eigen (spaar)rekening staan en gebruiken dat wanneer nodig is voor kleding, (kinder)feestjes, uitjes etc. Wij sparen iedere maand zelf een vast bedrag voor de kinderen en verder krijgen ze alles van ons wat ze nodig hebben.

Er zijn tal van manieren om dit geld uit te geven. De een spaart het voor de kinderen, een ander koopt er kleding en schoenen van, of het gaat net als bij ons op de grote hoop want je mag natuurlijk helemaal zelf beslissen waar je het voor gebruikt.

Kijk jij altijd uit naar de pay-days? En wat doe jij met dat extraatje? Ik ben benieuwd hoe jullie het besteden.

Liefs Kim
Comments are closed.

Back to Top ↑