hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Opvoeding wat wil je kind later worden, beroep kind, welk beroep kiest je kind, beroep kiezen kind

Published on februari 16th, 2020 | by Kim

0

Wat wil jij later worden?

Beroepen, wanneer sluipt deze term erin? Vaak al heel vroeg, neem eens een verkleed partijtje met al die leuke zuster en politie pakjes, of een vriendenboekje waar de vraag standaard in vermeld staat en de kids nog heerlijk fantasierijk op antwoorden. Antwoorden als unicorn, zeemeermin of prinses heb ik dan ook met regelmaat opgeschreven.

Kind zelf beroep kiezen

Naarmate ze ouder worden en ontdekken wat er zoal allemaal voor beroepen zijn draaien ze langzaam bij. Na de unicorn kwam de zangeres en tegenwoordig wil Fay later op de ambulance werken en Jez wil kinderarts worden. Een heel verschil met vroeger en leuk om te horen hoe ze steeds veranderen én waarom ze veranderen. Natuurlijk heb je als ouders een beetje in je hoofd hoe je je kind ziet ontwikkelen maar zou jij inpraten op je kind als je zelf liever iets anders zou zien?

Leergierige dame >>

Kiezen van een beroep voor je kind

Laatst las ik een artikel over een moeder die haar kind een duwtje in de rug gaf betreft het kiezen van een beroep. Het kwam er eigenlijk op neer (verhaal in het kort) dat de ouders krap bij kas moesten leven en dat hun zoon een goede opleiding zou kunnen volgen met zijn niveau. Hij wilde zelf de kunstacademie gaan doen maar zijn moeder zag hem liever tandarts worden want dat loonde beter, zo heeft ze hem dus als het ware overgehaald om toch de opleiding tot tandarts te volgen omdat ze wilde voorkomen dat hij later net als zijn ouders zou moeten leven.

Zelf keuzes maken als kind

Nu is mij altijd geleerd dat je moet doen wat je leuk vind. Mijn ouders stonden dan ook achter de keuzes die we maakte. Ik riep al van jongs af aan dat ik later kapster wilde worden en die droom heb ik gevolgd, nooit spijt van gehad en ik heb nog elke dag plezier in mijn werk. Dankzij mijn ouders ben ik geworden wat ik wilde. Ik zou mijn dochters dan ook ten alle tijden steunen met wat ze zelf willen worden en of dat nou putjesschepper of advocaat is, zolang ze het maar leuk vinden om te doen.

Toch snap ik ergens wel dat die moeder haar zoon alleen maar wilde beschermen en hem een zekere toekomst wilde geven maar zouden jullie je kind een bepaalde richting insturen of mag jou kind zelf kiezen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties hierop.

Liefs Kim
Comments are closed.

Back to Top ↑