Kerstviering op school – Hapjes inspo

13 december 2023

De kerstviering op school zit er weer aan te komen en dat betekent dat wij als ouders weer aan de slag moeten om een lekker hapje voor te schotelen voor het kerstdiner. Het moet vooral lekker voor de kids zijn maar om een beetje aan ons zelf te denken is gemak ook heel welkom! Hieronder geven wij je wat hapjes inspo…

Met zo’n kerstviering op school is het vaak van belang dat het kleine porties zijn die de kinderen kunnen eten zodat ze van meerdere dingen die gemaakt zijn kunnen proeven en ze niet te snel vol raken na één gerechtje. Leuke en kleine hapjes om te maken delen we hieronder.

Soep met brood:

Een lekker soepje vooraf doet het altijd goed. Leuk in een klein plastic bekertje met een ster van bladerdeeg en een beetje geraspte kaas uit de oven. Ook de eetbare lepel met een smeerseltje erop is heerlijk. Perfect voor gerechtje.

Hoofdgerechtjes:

We willen allemaal iets lekkers maar vooral ook niet te moeilijk maken. Met deze leuke gerechtjes steel jij de show op het kerstdiner. Mini sterren pizza’s, een kerstboom van wrapjes of mini sterren tosti’s. Easy peasy maar zo yummie!

Poffertjes zijn ook altijd lekker om te gebruiken in een gerechtje. Combineer met fruit, en maak zo een feestelijk hapje voor op de kersttafel en vergeet vooral ook niet de bekende knakworstjes in bladerdeeg 😉

Voor als je toch net wat meer wilt uitpakken met de kerst dan zijn deze ook erg leuk om te maken…. Gevulde hartige bladerdeeg sterren, een sandwich kerstboom of een krans van knakworstjes in bladerdeeg.

Nagerechtjes:

Het lekkerste waar we allemaal naar uitkijken, het toetje! Na al het andere lekkers is er nog maar een klein plekje over voor een overheerlijk toetje dus hieronder kleine toetjes om je vingers bij af te likken..

Spiesjes:

Spiesjes met fruit, groente, kaas of gewoon lekker snoepjes. Ieder kind vind het heerlijk om een beetje te pikken en met zo’n heerlijke spies snack je van alles wat.

Koek en snoep:

Maak je kerstviering compleet met lekkers.. Brownies, koekjes, soesjes enzovoorts zijn super eenvoudig om te verwerken in een lekkere versnapering. Steek bijvoorbeeld met een steker sterren uit een stroopwafel, dompel deze voor de helft in gesmolten chocolade en bestrooi met feestelijke sprinkels.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

No data was found